Feyenoord verliest van koploper: 2-0

18 april 2010
-
-

In een vreemde wedstrijd heeft Feyenoord uiteindelijk met 2-0 verloren van koploper FC Twente. Een deel van de fans was daar erg blij mee.

Na een rustige en gelijkopgaand begin kreeg FC Twente in het tweede deel van de eerste helft een duidelijk overwicht. Feyenoord miste de echte wil om te winnen. Mulder hield zijn doel lang schoon, maar moest uiteindelijk toch toezien hoe N'Kufo de 1-0 kon maken vlak voor rust.

Na rust liet Feyenoord eigenlijk geen moment zien dat de ploeg er echt voor voor wilde gaan. Halverwege de tweede helft kwam FC Twente daarom op 2-0. Stoch tekende voor de tweede treffer. Daarna kabbelde het duel naar het einde met nog kansen voor Bruins en Fer. Het zou echter bij 2-0 blijven.

Deel fans tevreden met nederlaag

De wedstrijd tegen FC Twente verdeelde het Feyenoord kamp. Moest er nu gewonnen voor de vierde plaats of verloren om de rivaal geen kampioen te laten worden. Dat laatste is het geworden en daarmee was een deel van de fans zeer tevreden. 'Helemaal niets in Amsterdam' werd er hartstochtelijk gezongen, samen met de FC Twente fans.

Ranglijst: Feyenoord verliest vierde plaats aan AZ

De nederlaag van Feyenoord tegen FC Twente heeft gevolgen. Feyenoord verloor de vierde plaats aan AZ. Die ploeg won wel en heeft nu een punt voorsprong op Feyenoord. De vierde plaats geeft recht op een beter Europees ticket dan de vijfde plaats, dat zou een voorronde meer betekenen.

Laatste speeldag: Feyenoord-Heerenveen, AZ-PSV

Resterend programma voor de laatste speeldag:
Feyenoord-Heerenveen
AZ-PSV

Been: geblaft, maar niet gebeten

"Ik heb geen Feyenoord gezien dat voor de volle winst wilde gaan. We hebben geblaft, maar niet gebeten," zo liet Been weten voor de microfoon van Radio Rijnmond. Volgens Been was zijn ploeg voetballend niet de mindere, maar miste het heilige moeten om het verschil te kunnen maken in de wedstrijd.

[video] Been: "Vreemdste week als coach"

'90 Vujicevic voor Stoch

Ego2.nl: Fotoreportage FC Twente - Feyenoord (2 pagina's) onlineFeyenoord in Beeld: 88 foto's Fc Twente - Feyenoord online
FR1908.net: 18-04-10 FC Twente - Feyenoord 2-0FR12.nl: Fotoverslag FC Twente - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 31 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.