Feyenoord speelt 0-0 in Eindhoven

11 april 2010
-
-

Feyenoord heeft zondagmiddag tegen PSV met 0-0 gelijkgespeeld. In Eindhoven had Feyenoord een groot deel van de wedstrijd de controle en kreeg het de beste kansen. De ploeg vergat op die momenten echter toe te slaan.

Feyenoord speelde in de eerste helft compact en gecontroleerd en had daarmee zonder een baloverwicht te hebben de controle over de wedstrijd. Via de counter kreeg de ploeg ook de drie beste mogelijkheden van de eerste helft. Wijnaldum trof de lat en Bruins inzet werd van de lijn gehaald.

Naarmate de tweede helft vorderde kreeg Feyenoord het steeds moeilijker. De ploeg wist PSV van de goal te houden en haalde er daardoor een 0-0 gelijkspel uit.

Ranglijst: voorsprong Feyenoord op AZ blijft twee punten

Door het gelijkspel van Feyenoord op AZ verandert er voor Feyenoord niets op de ranglijst in de strijd om de vierde plaats. Zaterdag had AZ al gelijkgespeeld, waardoor de voorsprong van Feyenoord twee punten blijft.

Resterend programma Feyenoord en AZ

In de strijd om de vierde plaats kan Feyenoord zich bijna geen puntenverlies meer veroorloven. De ploeg staat twee punten voor op achtervolger AZ.

Van Bronckhorst: punt gewonnen

Na afloop liet aanvoerder Giovanni van Bronckhorst weten wel tevreden te zijn met de uitkomst van PSV-Feyenoord. "We hebben hier weer niet verloren. We hadden zelf een paar goed kansen, maar kwamen ook een paar keer goed weg. We hielden de bal goed in de ploeg en er was veel beweging. Met het oog op Europees voetbal hebben we hier een punt gewonnen en zijn we goed op weg."

Been: geweldige wedstrijd gespeeld

Mario Been sprak na afloop voor de radio van een geweldige wedstrijd van Feyenoord-zijde. 'We hebben enorm volwassen gespeeld en een goede wedstrijd gespeeld. In de eerste helft dicteerden we de wedstrijd en hadden we de beste kansen. We hebben hun middenveld goed vastgespeeld en ze niet aan de bal laten komen. Voorin werd er heel veel werk verzet. In de tweede helft hadden we weer een beste kans. Toen Karim niet meer kon kreeg PSV nog wel twee kansen. We waren minimaal gelijkwaardig aan PSV en in bepaalde fanses hadden we de wedstrijd misschien wel moeten beslissen. Maar al met al hebben we een geweldige wedstrijd gespeeld en Europees voetbal nagenoeg veilig gesteld. '

Enige sfeerfoto's van PSV-Feyenoord

Via Twitter verschijnen enige sfeerfoto's van PSV-Feyenoord (klik op de foto's om te vergroten)

Wachtend op de match :) on Twitpic Boeren gaan eraan olé olé #psvfey on Twitpic Klaar voor PSV - Feyenoord. on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic @ PSV - Feyenoord, goed sfeertje on Twitpic Psvf: feyenoord heb 1 grote kans gemist on Twitpic Psvf: feyenoord word wakker on Twitpic Psvf: feyenoord begint goed met 1 grote kans on Twitpic

[video] Wijnaldum: "Niet verkeerd gedaan"

[video] Been: "Volwassen duel gespeeld"

Uitslag: 0-0 (0-0)

Blom
0 toeschouwers

Feyenoord: Karim El Ahmadi ('25)
Feyenoord: Giovanni van Bronckhorst ('83)