Feyenoord wint met 0-1 in Waalwijk

4 februari 2010
-
-

Feyenoord heeft het duel tegen hekkensluiter RKC Waalwijk gewonnen. In een moeizaam duel won Feyenoord met 0-1. Tomasson zorgde voor het enige doelpunt.

De eerste helft was van een erg matig niveau. RKC kon nauwelijks iets bieden en Feyenoord had moeite om het spel te maken tegen RKC. Tot kansen leidde het dan ook nauwelijks.

Na rust veranderde dat. Binnen drie minuten haalde Tomasson prachtig uit waarmee hij Feyenoord op 0-1 zette. Feyenoord kreeg kansen op de 0-2. Omdat die uitbleef ging RKC in de slotfase zowaar nog geloven dat er iets te halen viel. Nadat Landzaat uitviel met rood in de slotfase moest Feyenoord de laatste minuten doorkomen met tien man. Dat lukte uiteindelijk ondanks een offensiefje vrij gemakkelijk.

Rode kaart voor Landzaat

Denny Landzaat werd zes minuten voor het einde weggestuurd voor scheidsrechter Van Boekel. Een overtreding van achteren leverde hem een rode kaart op.

Feyenoord houdt opnieuw de nul

Feyenoord heeft met de 0-1 in Waalwijk opnieuw de nul gehouden. Feyenoord kreeg nu in 12 van de 21 duels geen doelpunt tegen. Daarnaast hield de ploeg de nul in allevier de bekerwedstrijden (tegen Harkemase Boys, Den Bosch, AZ en PSV).

Tomasson met 8 doelpunten topscorer van Feyenoord

Na 21 wedstrijden is Tomasson topscorer van Feyenoord met acht doelpunten. Makaay en Slory volgen met vier doelpunten.

Tomasson: het gaat om de drie punten

Bij Eredivisie Live gaf Tomasson toe dat het erg moeizaam was van Feyenoord-kant. "Het was geen goed voetbal. Het waren moeilijke omstandigheden. Een lastig veld en RKC speelt tegen degradatie. Maar we gaan wel naar huis met de drie punten en daar gaat het om. We doen goede zaken, want Heracles en FC Utrecht, die vlak achter ons staan, hebben deze week verloren. Al met al zijn we blij met de drie punten."

Feyenoord nu stevig op Europa League koers

Feyenoord lijkt hard op weg om de doelstellingen van het bereiken van Europees voetbal te gaan behalen. Met de zege op RKC Waalwijk komt de vierde plaats steeds vaster in handen van Feyenoord. Omdat Heracles en FC Utrecht opnieuw punten verloren, heeft Feyenoord nu negen punten voorsprong op Heracles en tien op FC Utrecht.

Landzaat: gelukkig ploeg niet benadeeld

Denny Landzaat liet na afloop weten blij te zijn dat zijn rode kaart Feyenoord geen punten heeft gekost. "Ik had de intentie om de bal te spelen, dat deed ik ook. Het ziet er erger uit dan het is, de bal ging vooruit. Ik had zeker geen rode kaart verwacht. Ik was bang dat ik de ploeg zou benadelen, maar dat viel gelukkig mee."

[video] Tomasson: "Goede zaken gedaan"

[video] Been: "Geen geweldige wedstrijd"

'78 Vorm voor De Ceulaer

Feyenoord in Beeld: 8 foto's Rkc Waalwijk - Feyenoord onlineFR1908.net: 04-02-10 RKC Waalwijk - Feyenoord 0-1
Ego2.nl: Fotoreportage RKC Waalwijk - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 15 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.