Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Feyenoord houdt huis in Eindhoven: 0-3


Tijdstip
27 januari 2010
Stadion
-
Gelegenheid
KNVB Beker
Televisiezender
-


Feyenoord houdt huis in Eindhoven: 0-3

Feyenoord heeft de halve finale van de KNVB beker weten te behalen. in de kwartfinale was de ploeg op imponerende wijze met 0-3 te sterk voor PSV. Op de zegee was niets af te dingen.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd. Het zou op 0-1 komen toen Maza onderuit ging en El Ahmadi optimaal kon profiteren. Vervolgens zette PSV druk. Het was echter Van Bronckhorst die via een prachtig schot in de kruising voor de 0-2 zorgde.

In de tweede helft plooide Feyenoord terug. Doordat het compact en agressief speelde wist PSV zich nauwelijks raad. De meeste afvallende ballen waren voor de Rotterdammers. Daardoor blee Feyenoord gevaarlijk.

Naarmate het duel vorderde raakte PSV leeggespeeld en kon Feyenoord steeds makkelijker gaan voetballen. Dat leidde uiteindelijk bij een van de uitbraken in de slotfase via een prachtig stiftje van El Ahmadi tot de 0-3.


Been: we speelden een geweldige wedstrijd

Mario Been was uiteraard na afloop zeer blij met de 0-3 zege in Eindhoven. “Bij PSV op bezoek, moet je een goede dag hebben. We hadden gekozen om met ‘de punt naar achteren’ te spelen met El Ahmadi en hij speelde een geweldige wedstrijd. Bij rust twee goals voorstaan, waarbij de tweede wonderschoon was, dat was heerlijk rusten. In de tweede helft weet je dat PSV zou gaan stormen, maar daar kwam weinig van af. Er waren wat hachelijke momenten, maar wij hadden nog de beste kans via Fer waar Isaksson in de weg zat. Als je van PSV kunt winnen, wat in mijn optiek de sterkste ploeg van Nederland is, dan maakt je dat sterker voor de volgende wedstrijden. En zondag wacht er weer een mooie."


Rutten: zege Feyenoord terecht

Op PSV.nl noemde Fred Rutten Feyenoord na afloop de terechte winnaar: “Ik denk dat wij vandaag een mindere dag hadden, vooral in de scherpte en alertheid voorin om een goal te maken. Dat was er allemaal net niet. We begonnen aardig en kregen mogelijkheden, daarna had Feyenoord het heft in handen. Na rust hebben we dat gerepareerd, hadden een beter spelbeeld, maar de scherpte voor het doel was er vandaag niet. Ik denk dat Feyenoord vandaag de terechte winnaar is", aldus Rutten.


Jarige El Ahmadi trakteert met schitterende wedstrijd en goals

Een van de uitblinkers aan Feyenoord-zijde was de jarige Karim El Ahmadi. 'Misschien was het wel mijn beste wedstrijd voor Feyenoord. In elk geval die met het meeste rendement. Mijn verjaardag kan nu helemaal niet meer stuk. Dit is prachtig. Natuurlijk heb ik het wel wat moeilijk gehad. Ik weet dat iedereen op mij let. Dan is het mooi om dit antwoord te geven. Ik ben er mee bezig, hopelijk gaat het nu zo verder.'


[video] El Ahmadi's cadeau


[video] Been blij met bekerwinst


Karakteristieken

Uitslag: 0-3 (0-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Karim El Ahmadi ('20)
Goal
0-2 Giovanni van Bronckhorst ('34)
Goal
0-3 Karim El Ahmadi ('87)
Scheidsrechter
Blom
Toeschouwers
20.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Giovanni van Bronckhorst
Kaart
Feyenoord: Karim El Ahmadi
Kaart
Feyenoord: André Bahia
Kaart
PSV: Engelaar

Opstelling Feyenoord

Rob Van Dijk, Stefan de Vrij, Ron Vlaar, André Bahia, Giovanni van Bronckhorst, Denny Landzaat, Leroy Fer, Karim El Ahmadi, Georginio Wijnaldum, Jon Dahl Tomasson, Sekou Cissé


Opstelling PSV

Isaksson, Marcellis, Ooijer, Maza, Salcido ('61 Pieters), Afellay, Bakkal, Toivonen, Lazovic, Koevermans ('73 Engelaar), Amrabat


Foto's van de wedstrijd

FR1908.net: 27-01-10 PSV - Feyenoord 0-3 (1/4 finale beker)Ego2.nl: Fotoreportage P$V - Feyenoord (2 pagina's) eindelijk online

Links naar externe nabeschouwingen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 0-3 (0-1)
 5 0-4 (0-2)
 5 0-2 (0-2)
 4 0-1 (0-1)
 4 1-3 (0-1)
 4 1-3 (0-1)
 4 2-3 (0-1)
 4 0-2 (0-1)
 4 1-3 (0-1)
10  4 0-1 (0-1)
11  4 0-1 (0-1)
12  4 0-2 (0-1)
13  4 0-2 (0-1)
14  4 0-1 (0-1)
15  4 0-1 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.