22 december 2009
-
KNVB Beker
-

In een sensationele wedstrijd won Feyenoord uiteindelijk met 1-0 van landskampioen AZ. De zwaarbevochten zege kwam tot stand via een doelpunt van Wijnaldum vlak voor de rust. De bekerwedstrijd werd gespeeld in een kolkende Kuip. Na 12 minuten werd de sfeer nog eens extra verhoogd door het aansteken van 10.000 sterretjes.

Feyenoord was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg, de ploeg kreeg ook de beste kansen. het was alleen Wijnaldum die uit de rebound na een geblokkeerd schot van Cisse kon scoren.

In de tweede helft drukte AZ Feyenoord bij vlagen terug. De Alkmaarse club creëerde daarbij ook diverse kansen. Rob van Dijk stond echter uitstekend te keepen. Op de counter kreeg ook Feyenoord zijn kansen, maar omdat die niet benut werden, bleef AZ tot het einde hoop houden en bleef het erg spannend in De Kuip.

Met opnieuw een 'clean sheet' en een overwintering in de KNVB-beker gaat Feyenoord uiteindelijk de winterstop in.

Eerste foto's van sterretjes-sfeeractie

Inmiddels zijn enkele minuten na de sfeeractie met de sterretjes via Twitter de eerste foto's verschenen (klik op de foto om te vergroten):

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Woensdagavond loting beker

Door de zege op landskampioen AZ heeft Feyenoord zich weten te kwalificeren voor de volgende ronde van de KNVB beker. De loting voor de volgende ronde vind woensdagavond (morgen) plaats. Deze wordt live uitgezonden op RTL7, na alle liveduels en samenvattingen.

Been: ongelofelijk leuke avond

Mario Been sprak na afloop voor de microfoon van Radio Rijnmond over 'een ongelofelijk leuke avond'.

'Er was vooraf veel onzekerheid of het door zou kunnen gaan en we hadden geen ideale voorbereiding omdat we niet buiten konden trainen. Desondanks hebben we ons optimaal voorbereid. De tactiek die we hadden uitgestippeld is heel goed uitgevoerd, dat vroeg heel veel discipline. In de tweede helft hadden we best wel het geluk aan onze zijde in bepaalde fases. Al met al denk ik dat we toch wel verdiend gewonnen hebben.'

Eerste helft samen met eerste helft tegen FC Twente de beste

Mario Been gaf na afloop aan dat hij de eerste helft tegen AZ samen met de eerste helft van het duel tegen FC Twente het beste Feyenoord van dit seizoen tot nu toe gezien heeft. 'Dat geeft heel veel voldoening en doet uitkijken richting in de tweede seizoenshelft. Nu nog hopen op een mooie loting. Want de beker is toch de kortste weg naar Europees voetbal.'

Been prijst team en El Ahmadi

Mario Been had na afloop complimenten voor de ongelofelijke teamprestatie en de individuele prestatie van de spelers. Speciale aandacht had hij echter voor de teruggekeerde El Ahmadi. 'Hij zorgt voor heel veel rust aan de bal. Hij is een meester in het positiespel' aldus de Feyenoord coach.

'83 Pelle voor El Hamdaoui

FR1908.net: 22-12-09 Feyenoord - AZ 1-0 (1/8ste finale beker)Ego2.nl: Fotoreportage Feyenoord - AZ (2 pagina's) online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 17 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 1-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.57. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.