Feyenoord speelt gelijk tegen AZ: 1-1

8 november 2009
-
-

Feyenoord heeft uit bij AZ gelijkgespeeld. In Alkmaar werd het zondagmiddag 1-1. Cisse scoorde na vijf minuten de openingstreffer. In de tweede helft kwamen de Alkmaarders langszij. Het gelijkspel deed wel recht aan de verhoudingen in het veld.

Feyenoord kwam in de eerste helft niet in de problemen tegen AZ. Al snel kwam de ploeg op voorsprong. Cisse, startend in de basis als centrumspits, werd weggestuurd en schoot in de verre hoek binnen na vijf minuten.

Na rust kwam er een ander AZ in het veld. De tegenstander speelde agressiever en zette Feyenoord bij vlagen goed vast. Feyenoord had het daar moeilijk mee. De gelijkmaker van Holman, die wegliep bij El Ahmadi was dan ook verdiend te noemen.

In de slotminuut leek André Bahia Feyenoord alsnog naar een zege te koppen uit een vrije trap van invaller Luigi Bruins. Het doelpunt werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Van Bronckhorst: eerste helft heel goed

Van Bronckhorst sprak na afloop over een wedstrijd met twee gezichten. "We speelden in de eerste helft heel goed. Vervolgens begonnen zwak aan de tweede helft. Het publiek ging er achter staan en ze gingen met veel hoge ballen spelen met Pelle in de spits. We zijn toen niet meer voor de goal geweest. Over de eerste helft heb ik wel een goed gevoel overgehouden. Al met al moeten we tevreden zijn met het gelijkspel."

Ranglijst: Feyenoord blijft 'beste van de rest'

Feyenoord ligt nog steeds op koers om dit seizoen 'beste van de rest' te worden. Met het gelijkspel uit bij AZ sloeg Feyenoord de aanval van AZ af. Feyenoord blijft vierde en heeft nu vijf punten voorsprong op AZ. Omdat ook FC Utrecht niet won, blijft Feyenoord vierde.

'80 Swerts voor Mendes da Silva

FR1908.net: 08-11-09 AZ - Feyenoord 1-1Feyenoord in Beeld: 54 foto's Az - Feyenoord online
Ego2.nl: Fotoreportage AZ - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.