Feyenoord thuis onderuit tegen PSV: 1-3

20 september 2009
-
-

Feyenoord is er thuis niet in geslaagd om een goed resultaat te behalen tegen PSV. In De Kuip waren de Eindhovenaren met 1-3 te sterk voor de Rotterdammers. Slory maakte het enige doelpunt voor Feyenoord.

Mario Been wilde direct met een openingsoffensief PSV het mes op de keel zetten. Hij hoopte op een vroeg doelpunt om te profiteren van het feit dat PSV donderdag in Praag nog een wedstrijd moest spelen. Slechts de eerste paar minuten kon Feyenoord druk zetten. Daarna nam PSV het spel in handen. Omdat Feyenoord niet een-op-een durfde te spelen, had PSV op het middenveld steeds een man vrij. Dat kwam de ploeg duur te staan.

Na twintig minuten had Feyenoord al een 0-2 achterstand door twee doelpunten van Koevermans. Vlak daarna schoot Slory de aansluitingstreffer binnen toen Salcido in de fout ging. Feyenoord moest echter toezien hoe PSV nog voor rust de marge weer op twee doelpunten bracht. Bakkal speelde zichzelf vrij en schoot de 1-3 binnen.

Na rust probeerde Feyenoord het wel, maar PSV gaf maar weinig weg. Tot de aansluitingstreffer kwam het niet. Ook niet toen Mario Been voor de dood of de gladiolen ging en de aanvallers Makaay en Wijnaldum inbracht. Feyenoord gaf daarmee wel heel veel ruimte weg achterin. Dat ging echter wonderwel niet fout. De ploeg ging daar verdedigend goed mee om, al ging PSV ook niet meer voluit. Aanvallend was de ploeg echter niet bij machte nog iets te forceren.

Eerste foto's vanuit stadion

Via Twitter verschijnen de eerste foto's vanuit het stadion (klik op de foto om te vergroten):

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Guus legt het allemaal nog een keer uit #Fey-PSV on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic

Ranglijst: Feyenoord zakt naar vierde plaats

Feyenoord is door de thuisnederlaag tegen PSV gezakt naar de vierde plaats op de ranglijst. De achterstand op koplopers PSV en FC Twente bedraagt nu drie punten. Ajax heeft twee punten voorsprong.

[video] Been: "PSV is verder dan wij"

Vlaar: eerste helft niet scherp genoeg

Ron Vlaar niet na afloop weten dat zijn ploeg in de eerste helft niet scherp genoeg was. 'We gaven drie goals weg, PSV was daarin veel volwassener. In de tweede helft hadden we een paar kansen op de aansluitingstreffer. Dan kan er nog wat gebeuren in de Kuip. Maar realistisch gezien heeft dat er nooit echt ingezeten.'

'De omschakeling bij ons was niet goed. Dat was het in voorgaande duels ook al niet. Toen werd dat niet afgestraft, nu tegen een toptegenstander wel. Wij gaan nu even de schaduw in. We hebben een hele goede start gehad en eigenlijk nog steeds. We mogen niet klagen en moeten nu verder kijken naar de volgende wedstrijd.'

'80 Simons voor Engelaar

FR1908.net: 20-09-09 Feyenoord - PSV 1-3Feyenoord in Beeld: 65 foto's Feyenoord - psv online

15  4 1-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.86. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.