Zwaarbevochten zege op Willem II: 2-3

13 september 2009
-
-

Feyenoord heeft een zwaarbevochten zege behaald uit bij Willem II. In Tilburg werd het 2-3 voor Feyenoord. Twintig minuten voor tijd scoorde De Guzman de beslissende treffer uit een vrije trap. In de eerste helft had Jon Dahl Tomasson Feyenoord van een 1-0 achterstand al naar een 1-2 voorsprong gebracht.

Feyenoord kwam in de wedstrijd al heel snel op achterstand via een doelpunt van Botahar. In de negende minuut maakte Tomasson alweer gelijk. Dezelfde deen zette Feyenoord vervolgens ook op voorsprong. Feyenoord leek vervolgens door te kunnen gaan, maar een fout van doelman Rob van Dijk bracht Willem II op gelijke hoogte. Biemans kon profiteren toen Van Dijk een schot verkeerd behandelde.

Het was uiteindelijk via een stilstaande situatie, een vrije trap, dat Jonathan de Guzman Feyenoord twintig minuten voor tijd weer op voorsprong kon brengen. Daardoor won Feyenoord eindelijk na twee seizoenen weer eens in Tilburg.

Dani Fernandez valt geblesseerd uit

Een kwartier voor tijd viel rechtsback Dani Fernandez geblesseerd uit. Na een duel ging hij waarschijnlijk door zijn knie. Hij schreeuwde het uit van de pijn. Met een brancard moest hij van het veld. Gevreesd wordt voor een ernstige knieblessure.

Ranglijst: Feyenoord op doelsaldo nu 2e

Na de zege op Willem II staat Feyenoord op doelsaldo tweede. PSV, Feyenoord en FC Twente hebben allen 14 punten uit zes duels en gaan daarmee aan de leiding. Op doelsaldo staat Feyenoord tweede, omdat PSV meer doelpunten heeft gescoord. Volgende week is de kraker tussen Feyenoord en PSV. Dan wordt er gespeeld om de bovenste plaats. Feyenoord profiteerde optimaal van de nederlaag die koploper AZ leed bij ADO Den Haag.

Been: het kwartje viel onze kant op

Mario Been gaf na afloop aan dat Feyenoord de gelukkigste ploeg was met de zege in Tilburg. 'Het kwartje viel onze kant op' aldus Been op Feyenoord.nl. 'Willem II maakte net zoveel aanspraak op een doelpunt als wij.'

'Ik ben blij dat we met een overwinning op zak terug kunnen naar Rotterdam, maar dat er nog heel veel beter moet, is duidelijk. We moesten even wakker geschud worden. Daar ben ik niet tevreden over, al ben ik dat wél over de manier waarop we ons daarna terugvochten. We keerden de wedstrijd om en lieten bij vlagen aardig voetbal zien.'

De Guzman viert verjaardag met winnende treffer en dansje

Op Feyenoord.nl liet Jonathan de Guzman weten dat het doelpunt uit de vrije trap het gevolg is van heel lang trainen. 'Hij zat er lekker in. Ik weet dat ik een goede vrije trap in huis heb en na deze zal ik de volgende ook wel mogen nemen. Ik heb er in de jeugd eindeloos op geoefend met Igor Korneev. Elke vrijdagmiddag gingen we aan de slag. In die tijd heb ik de basis gelegd voor een goede vrije trap. Die zit inmiddels in me.'

De Guzman vierde zijn verjaardag en het doelpunt met een apart dansje. 'Dat had ik afgesproken met Leroy. Na een doelpunt van een van ons zouden we dit dansje doen. Het was leuk, Andwélé kwam ook snel meedoen.'

'84 Schenkel voor Livramento

Feyenoord in Beeld: 85 foto's Willem II - Feyenoord onlineFR1908.net: 13-09-09 Willem II - Feyenoord 2-3
Ego2.nl: Fotoreportage Willem II - Feyenoord (2 pagina's) online