Penalty Makaay redt Feyenoord: 1-1

30 augustus 2009
-
-

Feyenoord heeft in de topper tegen FC Twente op de valreep gelijkgespeeld. Ver in blessuretijd benutte invaller Roy Makaay een penalty.

Feyenoord domineeerde de eerste helft en kreeg daarin diverse goede kansen om op voorsprong te komen. Een bal van Slory eindigde op het houtwerk en Boschker trad een aantal keer uitstekend op, onder andere op inzetten van Cisse.

In de tweede helft werd FC Twente gevaarlijker. De eerste kans voor FC twente kwam echter pas een kwartier voor tijd. het was direct raak via invaller Kuiper. Nadat FC Twente kansen op de 0-2 liet liggen kon Feyenoord in blessuretijd alsnog de verdiende gelijkmaker maken. Kuiper maakte hands in het strafschopgebied, waarna invaller Makaay liet zien toch nog van waarde te zijn door de penalty koelbloedig binnen te schieten.

Eerste tegendoelpunt dit seizoen voor Feyenoord

In de vijfde wedstrijd kwam er een eind aan de recordreeks van Feyenoord zonder tegendoelpunten. In de vijfde wedstrijd kreeg de ploeg in de 74ste minuut de eerste tegentreffer van het seizoen. FC Twente back Kuiper was de doelpuntenmakers.

Cheque 'Voor Feyenoord Van Ons' overhandigd

Voorafgaand aan de topper tussen Feyenoord en FC Twente overhandigde de Supportersvereniging de cheque van 116.114,94 euro van de actie 'Voor Feyenoord Van Ons'. Het bedrag zal besteed worden aan de jeugdopleiding van Feyenoord.

Feyenoord tweede op de ranglijst

Na het 1-1 gelijkspel tegen FC Twente is Feyenoord een plaats gezakt op de ranglijst. Achter AZ staat de ploeg nu op een tweede plaats met een punt achterstand op de koploper. PSV en FC Twente hebben net als Feyenoord 11 punten uit vijf duels.

Eerste foto's uit De Kuip

De eerste foto's via Twitter uit de Kuip (klik op foto om te vergroten):

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

McClaren naar de tribune gestuurd

FC Twente bleef niet ongeschonden in het duel tegen Feyenoord. Scheidsrechter Roelof Luinge stuurde FC Twente coach Steve McClaren naar de tribune wegens commentaar op de leiding.

[video] reactie Mario Been

250ste doelpunt voor Roy Makaay

Roy Makaay maakte met de penalty in blessuretijd zijn 250ste competitiedoelpunt in zijn carrière. Hij deed dat in 505 competitiewedstrijden. Voor Feyenoord was het zijn 30ste competitietreffer.

Been: eerste helft beste helft van dit seizoen

Mario Been liet na afloop weten dat Feyenoord in zijn ogen in de eerste helft de beste helft van het seizoen speelde. 'We kregen zeven hele goede kansen. Daarvan moeten er een of twee in. In de tweede helft hebben we bijna niets gecreëerd, maar FC Twente zette daar ook niet veel tegenover. Ze kwamen uit het niets op voorsprong. Vervolgens zijn we volledig op de aanval gaan spelen. Dan moet het balletje goed vallen en kan het beide kanten op gaan. Gelukkig hebben we loon na werken gekregen.'

Volgens de Feyenoord coach had de terugval in de tweede helft er mee te maken dat de ploeg in de eerste helft met een ongelofelijk hoog tempo gespeeld had. 'We moeten nog wat beter met de krachten omgaan, het is ook een stukje gewenning' aldus Been. Het gebrek aan krachten in de tweede helft had volgens Been mede te maken omdat diverse spelers door lichte klachten afgelopen week weinig getraind hadden.

'83 Janssen voor Tioté

FR1908.net: 30-08-09 Feyenoord - FC Twente 1-1Feyenoord in Beeld: 80 foto's Feyenoord - Fc Twente online
Ego2.nl: Fotoreportage Feyenoord - FC Twente (2 pagina's) online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 33 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.