Ruime 5-1 zege op Heracles

12 april 2009
-
-

Feyenoord heeft een ruime 5-1 zege behaald op Heracles. In De Kuip was Makaay de grote man met drie treffers. Landzaat en Leerdam waren de andere doelpuntenmakers.

Al na drie minuten kwam Feyenoord op voorsprong. Makaay rondde een assist van Biseswar goed af. Halverwege de eerste helft verdubbelde diezelfde Makaay de score na een goede voorbereidende actie van Wijnaldum bij de achterlijn. Via een foutje van Timmer kwam Heracles nog voor rust terug in de wedstrijd via Dost.

Vlak na rust kreeg Feyenoord een penalty toen Leroy Fer gehinderd werd. makaay benutte dit buitenkansje en scoorde daarmee zijn derde. Daarmee was het duel beslist. Via een vrije trap van Landzaat en een doelpunt van Leerdam liep Feyenoord uit naar een ietwat geflatteerde 5-1 zege.

Beleef het duel nogmaals via het liveverslag van Don Paul via de link hieronder naar het scorebord.

Lucius valt geblesseerd uit

Theo Lucius is in het duel tegen Heracles al in de eerste helft uitgevallen. De centrale verdediger kreeg een knietje in zijn ribben en moest vervolgens met een brancard van het veld gedragen worden. Eerder dit seizoen brak hij al eens een rib. Tim de Cler was zijn vervanger. Vlemmings schoof Landzaat naar de positie centraal achterin, Van Bronckhorst kwam weer op het middenveld te spelen.

Van Sichem houdt het kort

Scheidsrechter Van Sichem hield het kort bij Feyenoord - Heracles. Hij telde geen seconde blessuretijd bij. Op het scorebord stond zelfs dat de 89ste minuut nog bezig was, toen de scheidsrechter al voor het einde floot.

[video] reactie uitblinker Georginio Wijnaldum

Leerdam viert behalen rijbewijs bij eerste doelpunt voor Feyenoord

(Gepost door Braamstruik)

Leerdam scoorde tegen Heracles zijn eerste doelpunt in het shirt van Feyenoord. 'Voor het eerst scoren in de eredivisie is toch bijzonder, zeker als het in De Kuip is voor onze eigen supporters', aldus Leerdam op feyenoord.nl. 'Omdat we er veel extra aandacht aan besteden, zorgen we met onze spelhervattingen voor veel gevaar. Nu kwam ik in tweede instantie vogelvrij voor de goal. Roy anticipeerde uitstekend op de manier waarop de keeper de kopbal van Leroy Fer verwerkte en zag me staan. Hij zag me staan en hield het overzicht. Ik kon hem gewoon niet missen. Nee, ik twijfelde geen seconde, die bal moest er simpel in. Ik zou hem op willen dragen aan mijn familie.'

Leerdam vierde zijn feestje vervolgens met onder meer Fer en maakte daarbij voor buitenstaanders wat onbegrijpelijke gebaren. 'Ik heb net mijn rijbewijs en dit was daar een verwijzing naar.'

'83 Shayesteh voor Overtoom

FRFC1908.nl: Feyenoord poetst doelsaldo opFeyenoord in Beeld: 62 foto's Feyenoord-Heracles online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Uprising  5 4-1 (2-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.37. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.