Uitgeschakeld voor laatste prijs; 3-1 nv in Twente

28 november 1935
-
KNVB Beker
-

Feyenoord is er niet in geslaagd om in de race te blijven voor het winnen van de Amstel Cup. De laatste prijs glipte weg in Enschede. Na de 90 minuten stond het nog 1-1, een stand die al binnen het half uur op de borden kwam door doelpunten van achtereenvolgens N'Kufo en Kuyt. In een spannende wedstrijd waren er voor beide goals veel kansen. In de verlenging waar de silver goal regeling gold kwam FC Twente na 20 minuten op een 2-1 voorsprong via Sibum. De helft zou vanwege de silver goal gewoon uitgespeeld worden. Feyenoord kreeg echter nauwelijks kans om zich weer terug te knokken in de wedstrijd omdat FC Twente vlak daarna via Christensen het lot defitief over Feyenoord beslechtte.

Na een goede en hoopgevende start van de tweede competitiehelft is het juist in de Amstel Cup, de enige nog mogelijke prijs voor Feyenoord, dat het misgaat. En dat is vervelend, heel vervelend.

Van Marwijk: "onrechtvaardig resultaat"

Feyenoord-trainer Bert van Marwijk was ontgoocheld na afloop van de verloren bekerwedstrijd tegen FC Twente. Naar eigen zeggen had de oefenmeester zijn team ??n van de beste wedstrijden van het seizoen tot nu toe zien spelen. "We kunnen onszelf eigenlijk alleen verwijten dat we niet meer gescoord hebben", aldus Van Marwijk, die bovendien zeer ontstemd was over scheidsrechter Roelof Luinge: "Ik denk dat we minimaal twee, maar misschien wel drie penalty's hebben verdiend".

FC Twente: Sibum

Patrick Lodewijks, Chong gug Song, Kees van Wonderen ('114 Mariano Bombarda), Patrick Paauwe, Ramon van Haaren, Ebi Smolarek, Sebasti?n Pardo, Alfred Schreuder, Robin van Persie ('86 Danko Lazovic), Thomas Buffel, Dirk Kuyt

Opstelling FC Twente

Paauwe, v.d.Weerden, Pothuizen, Zomer, Heubach, De Visscher ('56 Cziommer), Sibum, Niemeyer, Gakhokidze, Ramzi ('99 Christensen), N'Kufo

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.