Feyenoord verliest ook zonder Verbeek: 3-1

16 januari 2009
-
-

Feyenoord is er ook zonder Gertjan Verbeek niet in geslaagd een goed resultaat weg te halen in Heerenveen. In Friesland verloor Feyenoord met 3-1 van de thuisploeg. In de eerste helft speelde de ploeg een half uur heel behoorlijk. Dat bleek uiteindelijk niet voldoende voor een goed resultaat. Een prachtig doelpunt van Roy Makaay in de eerste helft bleek niet voldoende.

Feyenoord begon dramatisch aan de wedstrijd en kwam binnen vijf minuten al op achterstand via een kopbal van Bak Nielsen. Na een minuut of tien nam Feyenoord de controle over en kreeg het goede kansen via Slory, makaay en Biseswar. De laatste raakte de lat. Via een werkelijk prachtig actie en schot van Roy Makaay werd het 1-1. Slechts vijf minuten later stond de ploeg alweer achter toen Pranjic de 2-1 kon scoren nadat hij Lucius eruit had gelopen. Na rust was Heerenveen duidelijk de sterkste ploeg. Het was Smárason die de 3-1 scoorde en de wedstrijd daarmee besliste.

Geest Verbeek dwaalt door Abe Lenstrastadion

Al bij de ingang van het stadion werden de spelers opgewacht door Gertjan Verbeek-scanderende Feyenoord fans. Ook tijdens de wedstrijd ging zijn naam heel vaak door het stadion. Op sommige momenten gebeurde dat zelfs minutenlang door zowel Feyenoord als Heerenveen fans.

Twijfels na afloop bij spelers en fans over bedanken

Na afloop gingen enkele spelers schoorvoetend naar het uitvak om de supporters te bedanken voor hun steun. Slechts enkele fans klapten ook daadwerkelijk. De spelers leken de boodschap van de fans dat ze eigenlijk niet hoefden te komen te begrijpen en vertrokken dan ook weer schoorvoetend. Opmerkelijk was dat toen Dwight Tiendalli zich meldde er wel applaus kwam uit het Feyenoord-vak.

Makaay: we hebben er alles aan gedaan

Roy Makaay liet na afloop weten dat het elftal er alles aan heeft gedaan om een goed resultaat te behalen. 'In de eerste helft waren we de betere ploeg. We verdienden toen de 1-1. We wilden daarna doordrukken, maar kwamen via een ongelukkig moment op 2-1 achter. In de tweede helft maakten ze op het ideale moment de 3-1.'

'Zij straften onze fouten af, maar op het spel was niet zoveel aan te merken. We moeten gewoon doorgaan. Giovanni van Bronckhorst doet als enige het woord namens de groep over de gebeurtenissen van deze week, dus daar houden we ons aan.'

'81 Sibon voor Väyrynen

Coens place: 52 foto's sc Heerenveen - FeyenoordFRFC1908.nl: Supporters praten met spelers na afloop.
Ego2.nl: Fotoreportage SC Heerenveen - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 lanterfanter  6 3-1 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.79. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.

1. Giovanni van Bronckhorst (182 -> 5,0)