Feyenoord speelt gelijk uit bij FC Twente: 1-1

16 november 2008
-
-

In een hele leuke wedstrijd heeft een zwaar gehavend Feyenoord met 1-1 gelijkgespeeld uit bij FC Twente. Feyenoord mocht achteraf het meest blij zijn met het gelijkspel in Enschede. Toch was het gezien de altijd moeilijke wedstrijd tegen FC Twente een heel behoorlijke prestatie van Feyenoord, zeker gezien de enorme reeks aan blessuregevallen en de lichte aanval waarmee het moest spelen.

In de eerste helft was FC Twente de sterkste ploeg en kwam het via een penalty van N'Kufo op een terechte voorsprong. In de tweede helft kwam Feyenoord beter in de wedstrijd en was het Makaay die een penalty na een overtreding op Luis Pedro, mocht binnenschieten.

Timmer keept verder na vinger uit de kom

Bij Henk Timmer raakte tijdens het duel tegen FC Twente zijn vinger uit de kom na een afstandschot van Theo Janssen. Nadat hij behandeld werd en zijn vinger werd teruggezet tijdens de wedstrijd, speelde de Feyenoord keeper opmerkelijk genoeg gewoon verder.

Feyenoord eindigt duel met tien man

Ook tegen FC Twente sloeg het blessurespook weer toe voor Feyenoord. Na de vinger uit de kom voor Timmer, die wel doorging, vielen ook Wijnaldum en Mols in de slotfase geblesseerd uit. Feyenoord moest daardoor het duel in blessuretijd met tien man uitspelen. De ernst van de blessures is nog onduidelijk.

Timmer over pink die uit de kom raakte

Na afloop bevestigde henk Timmer dat zijn pink uit de kom raakte. Tijdens de wedstrijd zette de clubarts hem er weer in. 'De pink doet nog wel pijn pijn, hij jeukt nog wel, maar ik kon er mee spelen. In fasen deden we het vanmiddag heel aardig. We hebben een paar kansen gehad en uiteindelijk een puntje weggehaald vandaag. De jonkies deden het fantastisch. We hebben er met zijn allen voor geknokt.'

Verbeek: we hebben het maximale eruit gehaald

Gertjan Verbeek liet na afloop weten dat Feyenoord er het maximale heeft uitgehaald met het gelijkspel. "We probeerden nog wel te winnen. We zetten te weinig druk in de eerste helft. In de tweede helft was dat beter. Na de 1-1 kreeg FC Twente de geest. Ze zetten alles op alles, maar op karakter hielden we stand. Er zat voor ons niet meer in. We hebben het maximale eruit gehaald."

"Onze jongens hebben het vandaag fantastisch gedaan. Ik vond het niet echt een penalty die Twente kreeg, maar ik ben natuurlijk partijdig."

Uitslag: 1-1 (1-0)

1-0 N' Kufo ('12, penalty)
1-1 Roy Makaay ('53, penalty)
Bossen
23.028 toeschouwers

Feyenoord: Giovanni van Bronckhorst ('61)
Feyenoord: Karim El Ahmadi ('74)
FC Twente: Douglas ('77)
Feyenoord: Dwight Tiendalli

Roy Makaay

Michal JanotaGiovanni van BronckhorstLuis PedroGeorginio WijnaldumKarim El Ahmadi