Zwaarbevochten overwinning in de sneeuw; 1-2

28 januari 2004
-
-

Feyenoord heeft in hevige sneeuwval een zwaarbevochten 1-2 overwinning behaald op NEC Nijmegen. In De Goffert begon het vlak voor het duel hevig te sneeuwen en het bleef dat het gehele duel doen. Op een wit veld met rode lijnen en een rode bal was balcontrole erg moeilijk.

Toch was het spelbeeld vergelijkbaar aan die van andere wedstrijden van Feyenoord in de laatste weken. In het eerste half uur stond de ploeg en met name de verdediging bij vlagen te schutteren. Het was dan ook geen verrassing dat NEC op 1-0 voorkwam. De nieuwe Poolse spits Niedzielan werd diep gestuurd en tikte de bal over de uitkomende Lodewijks in het lege goal. De paar minuten die daarop volgden leek Feyenoord rijp voor de sloop. Dat gebeurde gelukkig niet.

Feyenoord herpakte zich vervolgens goed naarmate de eerste helft naderde en nam het veldoverwicht over. Vervolgens kwam het weinig meer echt in de problemen. Vlak na rust was het Kuyt die opnieuw bewees dat Feyenoord het na een slechte start in het vervolg van het duel wel kan, 1-1. Van Persie gaf met rechts voor en Kuyt kon in de verre hoek binnentikken. Die andere spits, Buffel, tekende na 57 minuten de 1-2 aan. Hij kwam van links naar binnen en schoot vervolgens onhoudbaar in de verre hoek. Dat betekende in de zeer zware omstandigheden de winnende treffer.

De weersomstandigheden waren bar en mede daarom zal Feyenoord erg tevreden zijn met de overwinning die Feyenoord op de derde plaats brengt. Over de gehele wedstrijd gezien zeker een verdiende overwinning.

Feyenoord weer derde na gelijkspel AZ

Aangezien AZ Alkmaar in eigen huis niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel tegen Willem II kon Feyenoord de derde plaats weer overnemen van de Alkmaarders. Feyenoord heeft nu een punt voorsprong op AZ en daarmee weer meer zicht op UEFA Ciup voetbal. PSV maakte geen fout tegen FC Zwolle. Het duel van Ajax uit in Heerenveen werd afgelast.

NEC: Simr

Patrick Lodewijks, Chong gug Song, Kees van Wonderen, Patrick Paauwe, Ramon van Haaren, Ebi Smolarek ('73 Danko Lazovic), Alfred Schreuder, Sebasti?n Pardo, Robin van Persie, Thomas Buffel, Dirk Kuyt

Opstelling NEC

Gentenaar, Wisgerhof ('60 Ax), Heije, Wielaert, Leiwakabessy ('17 Govedarica), Schuurman, Hersi, Van der Doelen, Simr, Demouge, Niedzielan

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 23 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.