Feyenoord in slotfase op gelijke hoogte: 2-2 tegen Heerenveen

26 oktober 2008
-
-

In een spektakelstuk in de tweede helft heeft Feyenoord uiteindelijk een 2-2 gelijkspel behaald tegen Heerenveen. In de eigen Kuip leek er lange tijd weinig in te zitten voor Feyenoord. De ploeg kwam met 0-2 achter en daar was weinig geflatteerd aan. In de tweede helft kon Feyenoord echter steeds meer druk zetten en kwam het terug in de wedstrijd via een doelpunt van Makaay. In de slotminuut was het Michael Mols die de 2-2 binnenkopte.

Beleef het duel nogmaals via de link hieronder naar het scorebord.

Ranglijst: Feyenoord nu 15e

Ondanks het gelijkspel tegen Heerenveen is Feyenoord nog een plaatje gezakt. Roda JC ging Feyenoord door de zege op PSV voorbij op de ranglijst. Feyenoord staat nu zestiende op een plaats die de club zou verplichten promotie- en degradatiewedstrijden te spelen.

Verbeek: complimenten aan Legioen

Gertjan Verbeek prees na afloop van Feyenoord tegen sc Heerenveen de veerkracht die zijn ploeg toonde, nadat het net als tegen NEC Nijmegen kort na rust tegen een 0-2 achterstand aanliep. ‘De veerkracht die wij na die treffer lieten zien, met de steun van het Legioen in onze rug, geeft ons vertrouwen. We hebben Heerenveen helemaal teruggedrongen en het gelijkspel zelf afgedwongen.’

Even dacht Verbeek dat Feyenoord na de vele klappen van de laatste weken weer tegen een domper aan zou lopen. ‘Bij de start van de wedstrijd was het duidelijk dat we een ploeg zijn die flink wat opdonders heeft opgelopen. We begonnen zonder zelfvertrouwen en initiatief. Het eerste kwartier was duidelijk voor Heerenveen.’

‘Dan valt die 0-1 en krijg je weer een opdonder van jewelste. Zeker na de 0-2 moet ik het publiek een compliment geven. Op zo’n moment kunnen ze twee dingen doen en gelukkig kozen ze ervoor om achter ons te gaan staan’, zei Verbeek. ´Door de wisselwerking met het publiek zijn we teruggekomen in de wedstrijd.’

Verbeek: hopen dat dit de ommekeer is

Dat Feyenoord zich terug wist te vechten in de wedstrijd en uiteindelijk een punt overhield aan het duel, zorgde voor vertrouwen. ‘Ik hoop dat dit de ommekeer is’, zei Verbeek. ‘Gelukkig mogen we woensdag alweer, als Sparta wacht. Hopelijk kunnen we dit dan doorzetten in een overwinning. Daar snakken we naar.’

44.000 toeschouwers

Feyenoord: Giovanni van Bronckhorst ('12)

'80 Svec voor Grindheim

Coens place: 54 foto's Feyenoord - sc HeerenveenEgo2.nl: Fotoreportage Feyenoord - SC Heerenveen online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 8 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 BroederTuk  5 2-2 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.12. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.