Feyenoord met 10 man onderuit in Groningen

28 september 2008
-
-

Feyenoord is er niet in geslaagd in het Euroborg stadion een goed resultaat weg te halen. De ploeg verloor uit met 3-1. Feyenoord speelde al na tien minuten met tien man toen Hofland met rood van het veld moest.

Na tien minuten kreeg Hofland rood toen hij de doorgebroken Berg neerhaalde. Vervolgens was het Sepp de Roover die FC Groningen met een vrije trap op 1-0 bracht. Hij schoot de bal slim onder de opspringende muur door.

Feyenoord ging vervolgens beter spelen. Het had og wel enkele goede reddingen van Timmer nodig, maar kreeg zelf ook grote kansen via Makaay, Tomasson en Biseswar.

Feyenoord bleef ook in de tweede helft kansen krijgen. Het was echter Berg die het duel tien minuten voor tijd besliste. Feyenoord had nog even hoop toen bahia iets kon tegendoen door de 2-1 binnen te koppen. In blessuretijd kon Berg via een volley echter ook nog de 3-1 binnenwerken.

Rode kaart voor Hofland

Naast alle blessures zal Feyenoord volgende week tegen NEC in ieder geval ook niet kunnen beschikken over Kevin Hofland. De centrale verdediger liep in de eerste helft van het uitduel tegen FC Groningen tegen een rode kaart op. Hij haalde een doorgebroken speler neer en moest vervolgens vertrekken, een terechte rode kaart overigens

Hofland: ik raakte hem niet

Kevin Hofland liet na afloop weten de rode kaart niet terecht te vinden. Volgens hem raakte hij Berg niet. "Er was slordig balverlies op het middenveld. Vervolgens maakte ik een sliding om de bal te spelen. Toen ik een fluitje hoorde,wist ik genoeg. Ik zou ook gaan liggen als ik spits was, maar ik vond het niet terecht. Ik raakte hem niet."

"Ik moet complimenten aan de ploeg geven hoe we ons toch nog lang staande hebben gehouden (.....). We hebben de handdoek zeker nog niet gegooid."

Verbeek: rode kaart terecht

Gertjan verbeek liet na afloop weten de rode kaart van Hofland een terechte te vinden. 'Hij zei zelf dat hij Berg niet geraakt heeft, maar hij hielp wel een doelrijke kans om zeep. Dan weet je dat de scheidrechter daar een rode kaart voor kan geven. Kevin had het misschien beter niet kunnen doen, zeker niet zo vroeg in de wedstrijd, maar ik het verwijt het hem niet. Het is zijn keuze.'

Verbeek heeft toch complimenten voor zijn ploeg

Ondanks de nederlaag had Verbeek toch complimenten voor zijn ploeg. "Normaal is het hier met elf tegen elf al een moeilijke wedstrijd, als je de resultaten van de laatste jaren bekijkt. Nu waren we met tien man toch in staat om het Groningen moeilijk te maken. Daar ben ik achteraf wel blij om."

Volgens Verbeek was dat voor een groot deel te danken aan de fysieke gesteldheid van de spelers, waardoor het team zelf met een man minder druk kon blijven zetten. "De ploeg heeft de achterstand vrij makkelijk van zich afgeschud en zelfs nog een paar aardige kansen gecreëerd."

Verbeek: vooraf gesproken over niet opspringen bij vrije trap

Gertjan Verbeek liet weten dat hij toevallig in de morgen nog gesproken had over het niet met zijn allen opspringen bij de vrije trap. Toch gebeurde dat en kon De Roover de bal onder de muur door in het doel schieten en FC Groningen op voorsprong zetten.

'84 Metaj voor Levchenko (C)

Coens place: 58 foto's Fc Groningen - FeyenoordEgo2.nl: Fotoreportage FC Groningen - Feyenoord online
feyenoordrotterdam.net: Foto's Groningen - FeyenoordFRFC1908.nl: Feyenoord wint weer niet in Grins

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 22 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 crypto_head  7 3-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.23. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.