Teleurstellend 3-1 verlies in Tilburg

13 april 2008
-
-

Feyenoord is er weer niet in geslaagd een goed resultaat neer te zetten in een uitwedstrijd. In Tilburg werd met 3-1 verloren van Willem II na een 3-0 ruststand.

Feyenoord begon dramatisch door twee volledige misperen van doelman Ekramy. Tot twee keer toe zat hij bij een hoge bal mis, waardoor Demouge tot twee keer toe kon scoren en Feyenoord al na 20 minuten op een 2-0 achterstand zetten. Boutahar maakte nog voor rust de derde na een bal van achteruit.

Feyenoord viel in de tweede helft aan, maar toonde te weinig overtuiging om nog terug te kunnen komen in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd redde Bahia via een kopbal de eer. Verder vond het steeds de doelman van Willem II op zijn weg.

Dramatische terugkeer Ekramy in de basis

De terugkeer van Sherif Ekramy, bij afwezigheid van de geblesseerde Henk Timmer, werd een dramatische. Ekramy ging bij zijn eerste acties twee keer pijnlijk in de fout. Dat werd tot twee keer toe afgestraft door Demouge.

Na zeven minuten greep Ekramy mis bij een bal door de lucht. Demouge was attent en schoot direct hoog in de goal. Na negentien minuten werd een verkeerde inschatting hem opnieuw noodlottig. Demouge kwam eerder bij de bal en kopte de 2-0 binnen.

Van Marwijk: we hebben slechtere wedstrijden gespeeld

Bert van marwijk liet na afloop voor de camera weten dat Feyenoord in zijn ogen nog niet eens zo slecht heeft gespeeld. "We hebben dit seizoen wel slechter gespeeld. We hebben ongelooflijk knullig verloren."

De missers van Ekramy waren beslissend, zo vond hij. "Dat waren bepalende missers. Hij zat er twee keer volledig naast op een hoge bal. Daardoor maakten we Willem II onnodig sterk. Hij was topfit. Hij was ook ambitieus en gretig. Hij heeft dit seizoen lang moeten wachten op deze kans. Nee, die heeft hij niet echt gepakt. Als hij na 2-0 nog een fout had gemaakt, had ik hem misschien wel gewisseld."

Van Marwijk: niet kansloos, maar het wordt heel moeilijk

Van Marwijk ziet met nog een speelronde te gaan nog wel kansen op de playoffs. "Het is nog niet onmogelijk. Onze concurrenten FC Twente en SC Heerenveen moeten zondag tenslotte ook eerst nog zien te winnen. We zijn nog niet kansloos, maar het wordt wel heel moeilijk."

Ego2.nl: Fotoreportage Willem II - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Fanatic  4 2-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.35. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.