Feyenoord onderuit in derby: 3-2

23 maart 2008
-
-

Na een goede reeks van Feyenoord de afgelopen weken verloor de ploeg weer teleurstellend. In de derby tegen Sparta werd op Spangen met 3-2 verloren. Dat was al ruim tien jaar niet meer gebeurd.

Sparta werkte hard en daar had Feyenoord het moeilijk mee. Ondanks de 0-1 van Lucius kon Feyenoord Sparta de wil niet opleggen. Pas na de 2-1 achterstand aan het begin van de tweede helft leek Feyenoord echt wakker te worden. De ploeg omsingelde Sparta en het leek een kwestie van tijd alvorens Feyenoord het duel zou omdraaien. Van Bronckhorst maakte de 2-2 en het was wachten op de 2-3. Die kwam ondanks de kansen niet meer. Het was in blessuretijd Emnes die via een slalom het duel verrassend alsnog in het voordeel van Sparta keerde.

Van Marwijk: boos op Dick Jol

Na afloop reageerde Van Marwijk boos op scheidsrechter Dick Jol. "Het hele stadion zag het," aldus Bert van Marwijk tegenover de camera van Tele2 over de handsbal van Nourdin Boukhari bij de 2-1. "Je maakt daarna een glaszuivere 3-2, die ook weer wordt afgekeurd. Dit is denk ik een moment om te zeggen dat de scheidsrechter de wedstrijd bepaald heeft."

Geen nieuwe blessures na Sparta-Feyenoord

Na Sparta - Feyenoord lijken er geen nieuwe blessures bijgekomen te zijn. Ook de twijfelgevallen De Cler en Timmer doorstonden het duel goed. 'Ik heb na afloop niemand gehoord, dus er zullen geen problemen zijn' aldus Van Marwijk.

Van Marwijk: onszelf verwijten dat we de kansen niet benutten

"Als ik kijk hoe we doelpunten hebben weggegeven en kansen misten, moeten we de nederlaag onszelf verwijten. We speelden een sterke tweede helft en hadden alle kansen op 2-3 en 2-4. Veelzeggend was dat Tim de Cler zowat uitgleed op de doellijn toen we allemaal dachten dat hij zou scoren", aldus Van Marwijk over de nederlaag.

"Het is bitter, want we waren op de goede weg. Vandaag hebben we grote fases gedomineerd, maar het resulteerde niet in de winst. Het is jammer dat we die week, met drie zeges in zes dagen, niet hebben kunnen doortrekken. Toch zie ik een stijgende lijn, ook op basis van wat ik vandaag heb gezien."

'90 Toet voor Duplan

Feyenoordfoto.nl: Jol beslist derby in RotterdamFeyenoordvanalleswat.com: Jol kost Feyenoord punten
Coens place: 61 foto's Sparta - FeyenoordEgo2.nl: Fotoreportage Sparta - Feyenoord (2 pagina's) onlineFRFC1908.nl: Jol fluit erop los!
feyenoordrotterdam.net: Fotos Sparta - Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 coko  3 1-2 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.05. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.

1. Giovanni van Bronckhorst (325 -> 5,0)