Feyenoord wint van De Graafschap: 1-3

9 februari 2008
-
-

Feyenoord heeft in Doetinchem De Graafschap verslagen. het zou uiteindelijk in een 1-3 zege eindigen voor Feyenoord via doelpunten van Makaay en Hofs (2). Vooral Makaay was weer de uitblinker door bij bijna alle kansen betrokken te zijn.

Feyenoord kwam al na 18 minuten op achterstand. Na een bal op de paal wist Schone in de rebound de 1-0 te maken voor De Graafschap. Feyenoord speelde opnieuw een moeizame eerste helft. Opnieuw kwam de ploeg op slag van rust, zoals het de afgelopen weken regelmatig deed. Dit keer was het Roy Makaay die Feyenoord op 1-1 bracht.

In de tweede helft was de ploeg een stuk sterker en liep het verdiend naar 1-3 uit. Beide keren was het Nicky Hofs die achter Makaay speelde en vandaag heel trefzeker was.

Blessure voor Van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst is in het duel tegen De Graafschap uitgevallen met een bovenbeenblessure. De middenvelder kreeg tijdens de wedstrijd een knietje op zijn dijbeen en moest zo'n twintig minuten voor tijd naar de kant. De ernst van de blessure is nog onduidelijk.

Van Marwijk: er is nog genoeg om voor te spelen

Bert van Marwijk liet na afloop weten blij te zijn dat de spelers nu wel wisten waar het om ging. 'We moeten nu echt de punten gaan pakken. Er is nog genoeg om voor te spelen, een plaats in de Champions League, de beker. Maar dan moet je nu wel gaan winnen. Als we vandaag verloren hadden, waren de problemen groter geworden. Op sommige momenten moet je er echt staan.'

Van Marwijk tevreden met vastberadenheid elftal

'Je merkte aan de spelers dat er vanaf het begin nu wel vastberadenheid was. We kwamen toch heel ongelukkig op achterstand. Bij die goal kwam De Graafschap pas het eerst voor de goal na twintig minuten. Wij begonnen heel anders aan de wedstrijd. Na de 1-0 zijn we goed teruggekomen. Tegen een lastige tegenstander op een lastig veld, winnen we hier verdiend. dat geeft de ploeg zeker een duwtje in de rug. Nadat De Graafschap de 2-0 niet maakte, wist ik dat we hier niet zouden verliezen. In de tweede helft begonnen we heel goed en in een kwartier stonden we op 1-3. Ondanks onze personele problemen zo winnen met 1-3 is een opsteker.'

'Enige dat niet goed ging, is dat we verdedigend te weinig rekening hielden met het veld. In deze omstandigheden moet je niet teveel voetballend oplossen. Soms moet je een bal dan het stadion uitschieten.'

'81 Karlsons voor Keller

Fr-Fotopage.tk: Feyenoord wint weerEgo2.nl: Fotoreportage De Graafschap - Feyenoord (2 pagina's) onlineFeyenoordleven: Foto's de Graafschap-Feyenoord
feyenoordrotterdam.net: Fotos de Graafschap - FeyenoordFRFC1908.nl: Foto videocombo verslag!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 45 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 FR_1908  7 1-3 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.66. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.