Feyenoord opnieuw onderuit in Heerenveen; 1-0 verlies

23 augustus 2003
-
-

Feyenoord is er voor het vijfde opeenvolgende seizoen niet in geslaagd een punt weg te halen in Heerenveen. Zaterdagavond werd het 1-0 door een vroeg doelpunt van Sibon. Feyenoord kreeg de kansen op meer, maar wist die niet te verzilveren.

Feyenoord begon behoorlijk, maar kon voorin nauwelijks kansen creeren tegen het stugge Heerenveen dat zich behoorlijk had ingegraven. Feyenoord had in Heerenveen wel het meeste balbezit. De eerste goal kwam dan ook uit de lucht vallen. Zoetebier stompte een voorzet weg uit zijn doelgebied. De bal kwam in de buurt van Sibon en met een halve volley wipte hij de bal wat gelukkig in de goal. Feyenoord had het in de fase erna even moeilijk. Toch was de beste mogelijkheid toen voor Kuijt, zijn inzet verdween echter net langs de verkeerd ekant van de paal.

In de tweede helft ging de ploeg van Van Marwijk feller en aggressiever aan de slag. Het drukte de Friezen steeds verder terug. Daar konden ze nauwelijks gevaarlijke aanvallen tegenover stellen. Feyenoord kreeg wel kansen danwel mogelijkheden, maar miste de scherpte voorin om een goal af te dwingen. Ook een slotoffensief leidde niet to het gewenste resultaat.

Daardoor kwam de ploeg opnieuw niet verder dan een nederlaag in Heerenveen. Deze verliespunten zullen niet onverwacht komen en mogen ook gezien de ontwikkeling van de ploeg niet als een drama gezien worden. Maar het had lekker geweest voor het zelfvertrouwen van de ploeg als het niet verloren had en minimaal een gelijkspel af had weten te dwingen. En dara had de ploeg toch gezien het spelbeeld minimaal recht op.

Feyenoord zakt naar negende plaats

Feyenoord is door de verliespartij gezakt naar een voorlopige negende plaats op zaterdagavond. Na de overwinning vorige week in De Kuip en de nederlaag tegen Heerenveen heeft de ploeg nu drie punten. Ajax (0-1 tegen RBC) en Heerenveen zijn nog zonde puntverlies. PSV (6-1 tegen Willem II) volgt met vier punten op de derde plaats.

Van Marwijk ziet team groeien

Feyenoord coach Bert van marwijk was na afloop uiteraard ongelukkig met de nederlaag in Friesland. Toch had hij zijn team opnieuw zien groeien. "De goal in de eerste helft was een van de weinige gevaarlijke momenten voor Heerenveen. Maar zelf hebben we te wienig afgedwongen, zeker in de eerste helft. In de tweede helft speelden we continu op de helft van Heerenveen. Toen hebben we kansen afgedwongen voor minimaal de gelijkmaker. De opbouw was goed, maar voor de goal werden de verkeerde keuzes gemaakt. We hadden minimaal een of twee keer kunnen en moeten scoren. Je kunt nu wel negatief zijn, maar we gaan steeds beter voetballen, hadden volgens mij 70% balbezit. Alleen door niet te scoren doen we onszelf tekort. Maar er was wel heel veel strijd en passie, zoals het publiek graag wil zien."

Opstelling Heerenveen

Vonk, Seip, Hansson, Radomski, Edson, V?yrynen, Knopper, De Lange ('68 Bakkati), Selakovic, Sibon, Correia ('62 Samaras)

Lunatic News: Fotoverslag Heerenveen - Feyenoord (1-0)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.