Feyenoord wint met 0-2 in Nijmegen

23 december 2007
-
-

Feyenoord heeft zondagmiddag in Nijmegen met 0-2 gewonnen van NEC. In een matige wedstrijd vielen de doelpunten pas in de tweede helft. Jonathan de Guzman zorgde voor beide treffers.

Feyenoord had in de eerste helft de grootste kans, een goede volley van Makaay werd knap gekeerd door Babos. Maar ook NEC zette daar een paar mogelijkheden tegenover.

Het was vlak na rust Slory die profiteerde van een slechte terugspeelbal van Davids. Hij omspeelde Babos en zorgde voor de assist waaruit De Guzman binnen kon tikken. Na een uur spelen was het De Guzman die weer scoorde, vanuit de rebound.

Bekijk het liveverslag via de link hieronder naar het scorebord.

Feyenoord tweede na nederlaag Ajax

Feyenoord profiteert door de zege op NEC optimaal van de verrassende nederlaag van Ajax in Rotterdam tegen Excelsior (2-1). Feyenoord staat nu tweede, op een punt achterstand op PSV.

Ranglijst:
1. PSV 15 33 36-12
2. Feyenoord 15 32 31-12
3. Ajax 15 31 42-21
4. Heerenveen 16 29 41-23

Chun-Soo Lee mag na rust zij rentree maken

Na het veelbesproken uitstapje van Chun-Soo Lee naar Zuid-Korea mocht de Koreaan vandaag zijn rentree maken. Hij speelde een goede tweede helft. Met name door zijn snelheid was hij regelmatig gevaarlijk.

Hofs maakt rentree voor Feyenoord

Na zo'n zeven weken blessureleed kon Nicky Hofs vandaag zijn rentree maken. Voor Jong Feyenoord was hij nog niet uitgekomen, maar Bert van marwijk gunde hem al een plaatsje op de bank. Vijf minuten voor tijd kreeg hij zijn eerste speelminuten toen hij matchwinnaar De Guzman mocht vervangen.

Eindelijk weer zege in uitwedstrijd voor Feyenoord

Na drie duels op rij heeft Feyenoord eindelijk weer een uitwedstrijd weten te winnen. De laatste was begin oktober tegen Vitesse, toen Feyenoord met 0-1 won. Daarna volgden nederlagen tegen FC Twente en FC Groningen en een gelijkspel tegen VVV.

Van Marwijk: te weinig dreiging in voorhoede

Bert van Marwijk vond dat het probleem vandaag vooral in de voorhoede lag. "Ik vond niet dat we slecht begonnen. Pas na een kwartier werd het slecht, en het werd slechter en slechter. Het probleem is dat we in de voorhoede te weinig dreiging hebben. Ik vond het wel positief dat we voor rust geen tegendoelpunten kregen."

"Na rust kregen we met het inbrengen van Lee veel meer dreiging voorin. We hadden misschien nog een penalty verdiend en kregen de grootste kansen. Ik ben in ieder geval blij met deze punten", aldus Van Marwijk.

Slory: drie punten het belangrijkst

Slory liet na afloop weten blij te zijn met de drie punten. "Dat is het allerbelangrijkste. Voor rust was het zeker niet goed en heeft NEC het ons aardig moeilijk gemaakt. Gelukkig hadden we na rust twee momentjes van scherpte en winnen we hier wel. Ik heb zelf ook zeker geen goede wedstrijd gespeeld. We pakken hier gewoon drie hele belangrijke punten. De trainer gaf in de rust aan dat er een paar tandjes bij moesten, en dat hebben we gedaan."

Roy Makaay

Andwele SloryGeorginio WijnaldumJonathan De GuzmanGiovanni van BronckhorstNuri Sahin