Forse nederlaag in Enschede: 4-2

13 december 2003
-
-

De wisselvallende reeks van de Rotterdammers tegen FC Twente in Enschede is zaterdagavond doorgezet. Werd het vorig seizoen in een wervelende show nog 1-5, zaterdagavond verloor de ploeg met een forse 4-2 van FC Twente. Feyenoord kon eigenlijk geen moment aanspraak maken op de zege.

De Rotterdammers stonden na een half uur al op een 2-0 achterstand. Spits N'Kufo zorgde met twee bevliegingen voor de ruime voorsprong. Vlak voor rust kreeg Feyenoord de aansluitingstreffer toen Dirk Kuyt de 2-1 binennwerkte.

Het spelbeeld in de tweede helft was niet veel anders dan in de eerste helft. Feyenoord probeerde het wel, maar werd in de persoonlijke duels gewoon afgetroefd door de fellere spelers van Twente. De eerste aanval van FC Twente na ruim 10 minuten was direct weer raak. Collins John kapte zijn tegenstander mooi uit en schoot vervolgens hoog in de verre hoek.

Het werd nog erger voor Feyenoord toen de scheidsrechter Schreuder bestrafte voor het vasthouden van zijn tegenstander. Schreuder kreeg geel en Feyenoord een penalty tegen. Sjaak Polak ramde de bal onhoudbaar hard in de touwen voor de 4-1.

Vlak voor tijd toonde Pardo nog even aan zijn scorend vermogen van het tweede elftal meegenomen te hebben. Ook nu scoorde hij weer als invaller, maar was het slechts voor de statistieken.

Een heel slecht duel van de Rotterdammers dat maar zo snel mogelijk vergeten dient te worden.

Schreuder: uitvoering tactiek slecht

Middenvelder Schreuder sprak na afloop over een hele slechte wedstrijd van Feyenoord. "De afgelopen weken zat er een stijgende lijn in, maar nu was het gewoon een slechte wedstrijd." Bij feyenoord was er nogal wat kritiek op de penalty die FC Twente kreeg toen Schreuder zijn tegenstander vasthield. "We moeten naar onszelf kijken. Hebben het zelf slecht gedaan en dus moeten we niet naar de scheidsrechter kijken" aldus Schreuder.

Schreuder wilde ook niets horen van een verkeerde tactiek van van marwijk door met teveel voetballers te beginnen op het middenveld. "Het heeft geen nut om over tactiek te praten als de uitvoering slecht is. "Als we zelf niet goed in de duels zitten, dan houdt alles op. Alle spelers moeten vandaag naar zichzelf kijken."

Feyenoord weer verder achterop

Door de nederlag is Feyenoord niet dichterbij AZ Alkmaar gekomen. De achterstand is nog steeds twee punten. De achterstand op PSV liep zelfs op tot negen punt. Ajax speelt zondag tegen FC Utrecht.

1. PSV 15 36 44-13
2. Ajax 13 34 38-14
3. AZ 15 29 28-17
4. Feyenoord 15 27 30-21

Van Marwijk: flinke stap achteruit

"De laatste tijd werd er steeds progressie gemaakt, maar nu hebben we een flinke stap achteruit gedaan" aldus Feyenoord coach Van marwijk over de prestatie van zijn ploeg tegen Fc Twente. "We zijn niet goed begonnen, waren veel te slap. Dan loop je in een kwartier tijd tegen twee tegengoals op. Vooral de manier waarop dat gebeurt is niet goed. Dan lopen we achter de feiten aan. Bij de 2-1 had ik het gevoel dat er meer inzat. In de tweede helft kwamen zij pas na 12/13 minuten voor het eerst voor onze goal. Maar als je dan weer direct een doelpunt tegenkrijgt, dan blijf je achter de feiten aanlopen." Hij vond vooral de verdediging de nederlaag het meest te verwijten. Er werd volgens de Feyenoord coach veel te veel ruimte weggegeven.

Paauwe en Ono met blessures van het veld

Feyenoord verloor tegen FC Twente niet alleen de punten. Tijdens de wedstrijden moesten ook Patrick Paauwe en Shinji Ono geblesseerd van het veld. Paauwe moest na ruim 20 minuten al gewisseld worden voor Van den Berg. In de rust moest Ono opgeven, Pardo was zijn vervanger.

Opstelling FC Twente

Paauwe, Van der Weerden, Pothuizen, Heubach, Zomer, Niemeyer, Ou?draego, Gakhokidze ('60 Polak), N'Kufo ('80 Sibum), John, Ramzi

Lunatic News: Fotoverslag FC Twente - Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.