Nederlaag in Enschede: 2-0

27 oktober 2007
-
-

Feyenoord heeft de tweede nederlaag van het seizoen geleden. In Enschede verloor de ploeg met 2-0 door doelpunten van N'Kufo en Huysegems.

FC Twente begon aanvallend aan de wedstrijd en had de eerste helft het betere van het spel. Ook na de 1-0 bleef de ploeg op zoek naar meer.

Na rust wist Feyenoord agressief te starten. Op de counter kwam FC Twente via Huysegems zelfs op een 2-0 voorsprong. Hij kreeg alle vrijheid om in te koppen. Door Lee en Mols in te brengen ging Van Marwijk alle risico nemen. Dat leverde uiteindelijk geen doelpunt op.

Ranglijst: concurrentie kan Feyenoord zondag voorbijgaan

Door de nederlaag moet Feyenoord vrezen dat de ploeg zondag voorbij wordt gestreefd door PSV en eventueel Ajax. De voorsprong op de Eindhovenaren bedraagt een punt, de voorsprong op Ajax bedraagt drie punten.

Van Marwijk: tactisch niet goed

Bert van Marwijk vond dat zijn elftal vooral in de eerste helft tactisch niet goed gespeeld heeft. "We hadden ons wel goed voorbereid. Maar je zag dat ook Twente zich heel goed had ingesteld na drie mindere wedstrijden. Zij speelden heel agressief. Wij waren tactisch op het middenveld niet goed. Daar hadden we steeds een man tekort. Ondanks dat we beiden drie man op het middenveld hadden. De Guzman stond te diep. Zowel als wij de bal hadden als zij de bal hadden, kwamen we een man tekort."

"In de tweede helft speelden we het eerste kwartier heel goed. Op het moment dat er niets aan de hand is krijg je uit het niets een goal tegen. Daar gingen fouten bij ons aan vooraf. Dat was een dodelijk moment, dat was de genadeklap voor ons."

"Daarvoor hadden we veel mogelijkheden om tot goede kansen te komen. En in het begin en ook in de slotfase hadden we goede kansen. Maar op de belangrijke momenten hadden we pech."

Van Marwijk: nu veel teleurgestelder

Bert van Marwijk liet op de persconferentie nu veel teleurgestelder te zijn dan na de wedstrijd tegen PSV. 'Het was een verdiende nederlaag, maar naar mijn idee onnodig. Er zat veel meer in. We proberen ons goed voor te bereiden. Dat was nu ook zo. Toch stond het verkeerd op het middenveld. Ik corrigeer niet graag tijdens de wedstrijd. We willen ze van te voren overal op hebben voorbereid. Ik dacht dat dit elftal al verder was en zelf dit vrij snel zou corrigeren. Alle spelers moeten hun verantwoordelijkheid hebben.' Van Marwijk wilde niet alle schuld geven aan De Guzman, die steeds te diep stond op het middenveld.

'65 Brama voor Huysegems

Coens place: 30 foto's Fc Twente - Feyenoordfr4ever.nl: Fotoverslag FC Twente - Feyenoord
Ego2.nl: Fotoreportage FC Twente - Feyenoord (2 pagina's) online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 DR  5 2-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.05. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.