Kleine zege voor Feyenoord op Excelsior: 1-0

20 oktober 2007
-
-

Feyenoord kwam niet verder dan een kleine zege tegen Excelsior. In een hele matige wedstrijd van Feyenoord-zijde scoorde Van Bronckhorst halverwege de tweede helft de enige treffer van de wedstrijd. Na een zwakke eerste helft speelde Feyenoord in de tweede helft iets beter. Het was dan ook geen toeval dat het juist toen de wedstrijd besliste tegen de stadgenoot. Van Bronckhorst schoof de bal binnen na een uitstekende pass van Roy Makaay. De Feyenoord spits zelf had in de eerste helft nog op de paal geschoten.

Feyenoord blijft eerste en loopt uit op Ajax

Feyenoord blijft door de zege op Excelsior koploper in de eredivisie. Het profiteert direct ook van het 0-0 gelijkspel van Ajax in de Arena tegen NEC. PSV won wel van VVV.

Eerste doelpunt voor Van Bronckhorst

Een kwartier voor tijd besliste aanvoerder Giovanni van Bronckhorst de wedstrijd. Het was zijn eerste doelpunt in dienst van Feyenoord sinds zijn komst deze zomer.

Debuut voor Chun-Soo Lee als invaller

Vrijdag had Bert van marwijk nog aangegeven dat de Koreaan Chun-Soo Lee nog niet 100% fit was en zijn debuut daardoor nog op zich laat wachten. Bij de 0-0 tegen Excelsior vond Van Marwijk het het juiste moment om hem toch in te brengen na een uur spelen. Hij liet een behoorlijke indruk achter als invaller, hij was continu in de weer.

Van Bronckhorst: opgelucht en blij

"We hadden in dit duel punten kunnen laten liggen. Dit was één van onze mindere wedstrijden. Gelukkig kon ik nog scoren. Het is lang geleden dat ik gescoord heb. Dit was een belangrijk doelpunt voor het elftal. Ik ben opgelucht en blij. Het was een van onze mindere wedstrijden en we hadden hier punten kunnen laten liggen. Wij waren niet echt in vorm. Het is dan moeilijk voetballen tegen een stugge ploeg. De tweede helft was gelukkig iets beter, maar dan ga je tegen de tijd spelen. We staan nog steeds op de eerste plaats. Een mooie plek, maar alleen echt mooi als we daar na de laatste speelronde in de eredivisie ook nog staan."

Van Marwijk: erg boos in de rust

"Ik was natuurlijk blij met de drie punten, maar ik kan niet tevreden zijn over de wedstrijd. Het was zeer moeizaam vandaag. De eerste helft was onze slechtste helft dit seizoen. Er was goed getrainddeze week, we wisten wat ons te wachten stond. De uitvoering was echter slecht. Er was te weinig beweging, er werd te langzaam rondgespeeld. Dan ga je vanzelf teveel lopen met de bal. Ook als de tegenstander de bal had liepen we teveel in een tempo. Dan moet je leren wachten en agressief zijn op de bal. Nu geef je de tegenstander ook het gevoel dat het stroef loopt."

"Ik wa sin de rust erg boos. Deze spelers weten ook wel wat er aan schort. Uiteindelijk winnen we dan toch. Dat is wel een teken dat we op de goede weg zijn. Een slecht elftal laat hier punten liggen."

Van Marwijk: niet de bedoeling om Lee te laten debuteren

Bert van Marwijk liet na afloop weten dat het niet zijn bedoeling was om Lee vandaag al te laten debuteren. "Al vind ik wel dat hij er aan toe is om wat minuten te krijgen. Maar gezien de wedstrijd heb ik hem na een uur al ingebracht. Hij heeft individuele acties, wat de ploeg nodig had. Ik vind dat hij goed is ingevallen. Iedereen heeft kunnen zien dat hij goed kan voetballen."

Fr-Fotopage.tk: Feyenoord wintCoens place: 28 foto's Feyenoord - Excelsior
Feyenoordvanalleswat.com: Feyenoord nog steeds geen goal tegen in de kuip.fr4ever.nl: Fotoverslag Feyenoord - ExcelsiorFeyenoordfoto.nl: Geluk van de kampioen?
Ego2.nl: Fotoreportage Feyenoord - Excelsior online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 jameswenn  5 3-0 (0-0)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.51. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.

1. Giovanni van Bronckhorst (652 -> 5,0)