Feyenoord wint bekerduel tegen FC Utrecht

26 september 2007
-
KNVB Beker
-

Feyenoord heeft zich weten te plaatsen voor de derde ronde van de KNVB beker. De ploeg was in De Kuip met 3-0 te sterk voor FC Utrecht. Na een matige eerste helft van Feyenoord kant stond het nog 0-0. In de tweede helft was Feyenoord veel beter dan de tegenstander en liep het dan ook verdiend via doelpunten van Hofs, Bruins en Makaay naar 3-0 uit.

Lees het live wedstrijdverslag nog eens via de link hieronder naar het scorebord.

Van Bronkhorst: dit geeft vertrouwen

Feyenoord speelde de eerste helft heel matig en was de tweede helft veel beter. Volgens Giovanni van Bronckhorst zat het duel van PSV nog in het achterhoofd van de spelers. "Er zat veel angst in de ploeg om geen fouten te maken. In de tweede helft zetten we wel goed druk en kwam de wedstrijd direct op slot. gretig zijn is gewoon een vereiste. De goals waren heel mooi uitgespeeld. We hadden misschien zelfs nog wel meer kunnen scoren. Dat geeft vertrouwen."

Invalbeurt voor Biseswar

Diego Biseswar heeft na zijn terugkeer van Heracles zijn eerste offici?le optreden in het shirt van Feyenoord gemaakt. Hij mocht zes minuten voor tijd invallen voor Luigi Bruins.

[Update] Zoals terecht werd opgemerkt door enkele van zijn bezoekers heeft Biseswar eerder dit seizoen wel degelijk al zeven minuten gespeeld voor Feyenoord in competitieverband.

Van Marwijk: Utrecht in tweede helft overklast

Bert van Marwijk liet na afloop weten dat hij vond dat Feyenoord FC Utrecht in de tweede helft heeft overklast. ?Het hadden ook zes doelpunten kunnen zijn. We hebben de tweede helft prima gespeeld.?

Met name het eerste half uur was Feyenoord nauwelijks bij machte om de bezoekers in gevaar te brengen. ?Henk Timmer heeft ons in die periode gered?, zei Van Marwijk. Dat Feyenoord de zaken na rust anders aan zou pakken, bleek volgens de trainer al uit het eerste balcontact van Andr? Bahia. ?Met zijn eerste balcontact liet hij zien initiatief te nemen. Hij gaf daardoor een signaal af aan de ploeg.? De verdediger bleef volgens Van Marwijk de hele tweede helft de diepte zoeken, wat oversloeg op het publiek.

'76 De Ruiter voor Grandel

FRGoals.nl: Foto's Feyenoord - FC Utrechtfr4ever.nl: Fotoverslag Feyenoord - FC UtrechtCoens place: 35 foto's van Feyenoord - Fc Utrecht
Feyenoordfoto.nl: Een ding is zeker...Ego2.nl: Fotoreportage Feyenoord - FC Utrecht (eindelijk) online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 karel sijnesal  5 3-0 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.87. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.