Weer groot verlies voor Feyenoord: 4-1 tegen Heracles

15 april 2007
-
-

Feyenoord heeft in Almelo opnieuw een grote nederlaag moeten slikken. Tegen Heracles verloor de ploeg maar liefst met 4-1. Die nederlaag was overigens wel geflatteerd door goals in de slotminuten.

Feyenoord speelde in de eerste helft matig en kwam dan ook niet onverwacht op een 1-0 achterstand. Alleen Castelen was aan de rechterkant af en toe gevaarlijk.

In de tweede helft begon Feyenoord een stuk beter. het had overwicht en cre?erde diverse kansen. De 1-1 kwam tot stand nadat Castelen aan de zijlijn twee man was gepasseerd en vervolgens een goede voorzet gaf op Pierre van Hooijdonk. Die kopte hem goed in. Feyenoord ging daarna op zoek naar de tweede goal.

Op de counter kwam Heracles gelukkig op een 2-1 voorsprong. Op dat moment was dat tegen het spelbeeld. Met de 2-1 was het eigenlijk gebeurd voor Feyenoord. De Rotterdammers moesten weer op zoek naar de gelijkmaker en moesten daardoor achterin ruimte weggeven. Heracles profiteerde daar via de counter goed van.

Bekijk het liveverslag van Don Paul via de link hieronder naar het scorebord.

Vierde keer 4-1 nederlaag in uitduel dit seizoen

Voor Feyenoord is het al de vierde keer dit seizoen dat het een 4-1 nederlaag moet slikken in een uitwedstrijd. Een dieptepunt is wel dat dit nu gebeurt tegen degradatiekandidaat Heracles.

Koeman: door zo te verdedigen kan je elke wedstrijd verliezen

Erwin Koeman liet na afloop voor de camera van Tele2 weten dat de uitslag wel erg fors is uitgevallen. "Wij hadden zo onze kansen in de tweede helft , maar hadden niet het geluk om te scoren. Natuurlijk geven we vervolgens veel ruimte weg omdat we op zoek moeten naar de gelijkmaker. Maar uiteindelijk is dit gewoon slecht verdedigd. Als je ziet hoe wij staan te verdedigen kan je elke wedstrijd verliezen. Dat is een gebrek aan inzicht, maar ook aan mentaliteit. Misschien weet een aantal jongens nog niet helemaal waar het om gaat. Een aantal jongens speelt wel met hun hart en dat moet je in deze fase met 11 spelers doen. Maar ik heb geen selectie waarin je zomaar vier, vijf jongens gaat veranderen. Op de training gaat het allemaal prima. In de wedstrijd blijkt dat de druk toch mee gaat spelen voor een aantal."

125ste doelpunt voor Van Hooijdonk

Pierre van Hooijdonk heeft tegen Heracles zijn 125ste doelpunt in de Eredivisie gemaakt. Hij is de enige actieve speler in de Eredivisie die meer dan 100 doelpunten heeft gescoord in de Nederlandse competitie.

'77 Everton voor Igor Gluscevic

Fr-Fotopage.tk: Feyenoord vernederd in AlmeloCoens place: Blamage in AlmeloEgo2.nl: Fotoreportage Heracles Almelo - Feyenoord
fr4ever.nl: Fotoverslag Heracles Almelo - Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 markchantal  5 2-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 2.67. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.