Van Hooijdonk schiet Feyenoord naar zege: 0-1

1 april 2007
-
-

Feyenoord heeft in een in de tweede helft zeer spannend duel tegen Vitesse met 0-1 gewonnen. Pierre van Hooijdonk besliste de wedstrijd voor de Rotterdammers.

Vitesse was in de eerste helft de betere ploeg en kreeg de beste kansen. Timmer speelde uitstekend, hij hield Feyenoord in de race.

Na rust speelde Feyenoord een veel belangrijker rol en kreeg het goede kansen op een treffer. Die zou uiteindelijk komen via Van Hooijdonk, die scoorde uit een assist van De Guzman.

In de slotfase zette Vitesse nog alles op alles en was de ploeg een aantal malen zeer dicht bij de gelijkmaker. Het zat Feyenoord dit keer echter mee, waardoor de 0-1 in tact bleef.

Beleef het spannende liveverslag van Don Paul nog eens via de link hieronder naar het scorebord.

Schorsingen voor Buijs en Drenthe

De kaarten die Buijs en Drenthe kregen tegen Vitesse betekent voor beiden automatisch een duel schorsing. Zij zullen ontbreken in de competitiewedstrijd volgende week zondag thuis tegen FC Groningen.

Feyenoord speelde met rouwbanden

Feyenoord speelde het duel tegen Vitesse met rouwbanden naar aanleiding van het overlijden deze week van de moeder van doelman Timmer. De keeper besloot uiteindelijk zelf om toch gewoon te keepen vandaag. Hij hield zijn doel dus zoals bekend schoon.

Drenthe: zij begonnen veel scherper

Royston Drenthe liet na afloop weten dat Feyenoord het in de eerste helft moeilijk had omdat Vitesse veel scherper begon. 'We hadden van te voren afgesproken vanaf het begin heel scherp te zijn. waarom dat niet lukte, weet ik niet. Het lag in ieder geval niet aan onze instelling. Ze hadden een aantal open kansen en als die erin waren gegaan was het een hele andere wedstrijd geworden. Je kan alleen maar heel veel respect hebben voor de keeper, als je weet wat voor moeilijke week hij achter de rug heeft.

In de tweede helft stonden we er wel en hadden we beter positiespel. Op basis daarvan is de zege denk ik wel verdiend. Maar de drie punten zijn het allerbelangrijkste. Zelf speelde ik heel lekker op het middenveld. Dat heeft toch wel mijn voorkeur.

Koeman: alleen de drie punten tellen

Erwin Koeman was na afloop erg blij met de zege in Arnhem. Geconfronteerd met vragen over het matige spel was Koeman 'not amused'. "Schijnbaar moet je in Nederland altijd goed voetbal spelen. Ik ben heel blij met de drie punten. Dat is het belangrijkste. Van beide kanten was het niet best. Maar met 0-1 bij Vitesse doe je het niet slecht."

"Vandaag hadden we een meevaller dat Vitesse niet wist te scoren. Dat verdienen we ook wel eens. Na de beginfase denk ik dat we heel behoorlijk gespeeld hebben."

Timmer was aanvoerder bij Feyenoord

Doordat doelman Timmer zelf besloot om gewoon te spelen, hoefde Erwin Koeman geen moeilijke keuze te maken wie zijn aanvoerder is. Koeman gaf de band aan Timmer. De aanvoerdersrol was vacant geworden vanwege de blessures van Lucius en Greene.

Van Hooijdonk: we verdienen ook wel wat geluk

Pierre van Hooijdonk vond dat Feyenoord uiteindelijk de gelukkigste was. "Dat mag ook wel eens. We hebben dit seizoen ook regelmatig aan de negatieve kant gezeten met geluk en scheidsrechters. Nu komt er weer wat geluk terug."

"In de beginfase hebben we drie hele goede kansen weggegeven. We kwamen in de problemen door miscommunicatie en misverstanden achterin. Dan heb je geluk dat Vitesse dat niet afstraft. Daarna hebben we het betere voetbal van de laatste tijd laten zien. Ik had steeds het gevoel dat we wel kansen zouden gaan krijgen."

"Dit is lekker, want Heerenveen kwam wel heel dicht bij. Er stond daardoor wat extra druk op het elftal, we hebben daar gelukkig positief op geantwoord."

'83 Junker voor Giovanny Espinoza

Feyenoordfoto.nl: Belangrijke winst in ArhnemCoens place: Feyenoord doet goede zaken
Fr-Fotopage.tk: Feyenoord wint weer in ArnhemEgo2.nl: Fotoreportage Vitesse - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 22 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 santon  7 0-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.25. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.