Van Hooijdonk redt gelijkspel voor Feyenoord: 1-1

4 maart 2007
-
-

Feyenoord heeft in de Eigen Kuip met 1-1 gelijkgespeeld tegen Roda JC. Van Hooijdonk kopte z'n ploeg in de slotfase naast Roda JC en voorkwam daarmee de tweede nederlaag van het seizoen.

In de eerste helft speelde Feyenoord verdedigend solide, maar kon het aanvallend weinig potten breken. Daardoor werd het bij rust een logische, maar saaie 0-0.

Na rust kwam Feyenoord beter uit de startblokken, maar was het Roda JC dat via een schuiver van Ciss? na 56 minuten op voorsprong kwam. Feyenoord moest vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Tot twee keer toe had Buijs die kans, maar hij toonde aan geen goalgetter te zijn. De ploeg had vervolgens recht op een penalty na een handsbal. Van Sichem weigerde die te geven. Van Hooijdonk die daarop een gele kaart kreeg voor praten zorgde met al zijn agressie daaropvolgend alsnog zelf voor de gelijkmaker door zeven minuten voor tijd de 1-1 binnen te koppen.

Beleef het duel nog eens via het liveverslag via de link hieronder naar het scorebord.

Feyenoord penalty onthouden

In de slotfase onthield scheidsrechter Van Sichem Feyenoord een penalty. Vlak voor het doelpunt van Van Hooijdonk maakte Roda JC hands. Feyenoord kreeg echter geen penalty van de scheidsrechter.

Feyenoord zes punten voorsprong op H'veen, Roda en NAC

Na het gelijkspel van Feyenoord tegen Roda JC heeft de ploeg nog zes punten voorsprong op zowel Heerenveen, Roda JC als NAC. Heerenveen won zondag van Ajax. NAC ging eerder dit weekend al onderuit.

Collen maakt rentree voor Feyenoord

Pieter Collen maakte na een half jaar blessureleed zijn rentree. Hij viel in de 58ste minuut in voor aanvoerder Theo Lucius die het ondanks zijn blessure nog een uur volhield.

400ste doelpunt voor Van Hooijdonk in carriere

VI.nl meldt dat Pierre van Hooijdonk met zijn doelpunt tegen Roda JC zijn 400ste doelpunt in zijn carriere heeft gemaakt in het betaalde voetbal.

Van Hooijdonk over de handsbal

Van Hooijdonk sprak na afloop bij radio Rijnmond gekscherend dat de misser van Van Sichem door Feyenoord geen penalty te geven voor hands geen commentaar zal opleveren in de media. 'Want dit is niet belangrijk he. Als er bij een duel tussen de nummer 2 en 3 iets gebeurt is het hele lang in rep en roer.'

Volgens Van Hooijdonk heeft de scheidsrechter in het veld tegen hem gezegd dat hij niet gefloten had voor de handsbal omdat eerst een duwtje was gegeven. 'Dan moet je daarvoor fluiten' had de Feyenoord spits hem vervolgens laten weten. 'Dat is een grijs gebied' zo zou Van Sichem zich verweerd hebben voor het niet fluiten voor het duwtje dat vervolgens wel de reden was de handsbal niet te geven.

Marcel MeeuwisAdil RamziKemy AugustienBas Sibum

Vincent LachambrePa Modou KahJan- Paul SaeijsDavy de Fauw (C)

Bram Castro

'74 Vandamme voor Sekou Ciss?
'75 Leemans voor Kemy Augustien
'75 Bouchiba voor Jan- Paul Saeijs

Feyenoordvanalleswat.com: Feyenoord-RodaJC 1-1Feyenoordfoto.nl: Gelijkspel tegen RodaEgo2.nl: Fotoreportage Feyenoord - Roda JC online
FRGoals.nl: Foto's Feyenoord - Roda JCfr4ever.nl: Fotoverslag Feyenoord - Roda JCFr-Fotopage.tk: Feyenoord - Roda 1-1
Coens place: Feyenoord verspeelt 2 punten

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 J.Teeken  3 1-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.75. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.