Feyenoord beter dan PSV

26 december 2006
-
-

Via Cocu kwam PSV in de 24e minuut op voorsprong. Zijn schot werd volledig verkeerd beoordeeld door Feyenoord-doelman Timmer en ging zo de goal in. Een groot offensief van PSV volgde, maar de Eindhovenaren konden de voorsprong niet verdubbelen.

Vervolgens wist uitblinker Charisteas de score gelijk te trekken. Een vrije trap van Drenthe werd uiteindelijk door de Griek ingekopt. Feyenoord kreeg nog een aantal mogelijkheden, maar de beide clubs mochten terecht met een gelijke stand gaan rusten.

Na rust werd de thuisclub sneller, maar Gomes hield PSV op de been. Een boeiend duel ontspon zich, met spannende momenten voor beide doelen. Gescoord werd er echter niet meer.

Feyenoord schiet met het punt niet zo gek veel op, maar kan veel vertrouwen tanken door het vertoonde spel. De Rotterdammers waren zeker niet de mindere van PSV.

Charisteas be?indigt periode zonder tegentreffer PSV

Feyenoorder Angelos Charisteas heeft met zijn treffer in de 38e minuut van de wedstrijd een einde gemaakt aan een lange periode van PSV, waarin het geen tegendoelpunt kreeg. De Eindhovenaren hielden al tien wedstrijden en 957 minuten het doel schoon. Feyenoord voorkwam echter een record van de Eindhovenaren. Het recordaantal minuten zonder tegendoelpunt stamt van twee seizoenen geleden en staat al op naam van PSV met 1159.

Beide partijen tevreden met gelijkspel

Na afloop bleek op de persconferentie iedereen het er wel over eens dat een gelijkspel de krachtsverhoudingen op het veld redelijk weerspiegelde. Beide broers Koeman vonden PSV in de eerste en Feyenoord in de tweede helft sterker.

Ronald: "Als we dan toch punten moeten verspelen dan maar tegen Feyenoord met Erwin". Erwin: "Die 0-1 mag er natuurlijk niet in. Het was een bal midden in het doel. We zijn tevreden met 1-1, want veel kansen hadden we niet". Timmer sprak overigens over een "zwabberbal", waardoor hij hem niet te pakken kreeg.

Koeman complimenteert Feyenoord aanhang

Het Feyenoord-publiek liet zich bij de wedstrijd tegen PSV weer eens van zijn beste kant zien. Feyenoord werd op een positieve manier ondersteund, wat de ploeg zichtbaar goed deed. Erwin Koeman benadrukte in de persconferentie na afloop nog eens dat het Legioen het beste publiek van Nederland is, als het aan hem ligt.

'82 Tardelli voor Ibrahim Affelay

Fr-Fotopage.tk: Feyenoord gelijk tegen PSVFeyenoordfoto.nl: Feyenoord speelt goed maar vergeet te winnen
Feyenoordvanalleswat.com: Feyenoord krijgt net iets te weinigCoens place: 54 foto's Feyenoord - PhilipsEgo2.nl: Fotoreportage Feyenoord - P$V online
FRGoals.nl: Foto's: Feyenoord - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 WimSlotboom  5 1-1 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.94. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.