Na langdurige strijd toch winst op Sparta

23 december 2006
-
-

Feyenoord ontsnapte vanavond tegen Sparta en won met 3-2. De thuisclub kwam al snel achter, toen Cvetkov scoorde. Een minuut later wist Charisteas echter de gelijkmaker al aantekenen; een vrije trap van Hofs raakte de muur, waarna de Griek de bal op de slof nam. Een vermeende handsbal van Polak was voor Braamhaar vervolgens genoeg om Feyenoord een strafschop te geven. Lucius zette deze om in een doelpunt.

In de tweede helft begon Feyenoord dramatisch. In no-time lag de bal al achter Timmer. Freire scoorde; hij was Vlaar te vlug af. Een schot van 25 meter afstand van Vincken viel later binnen, tot opluchting van de hele Kuip: 3-2. Met kunst en vliegwerk bleef Feyenoord vervolgens overeind.

Sparta klaagt over scheidsrechter

Na afloop waren alle partijen het er wel over eens dat Sparta wellicht wat meer had verdiend dan 0 punten. Trainer Vloet van de andere club uit Rotterdam: "Feyenoord is geen moment meer aan voetballen toegekomen in de tweede helft".

Maar de Sparta-oefenmeester klaagde vooral over de scheidsrechter, die volgens hem wel erg makkelijk de strafschop aan Feyenoord gaf. Polak, die de bal op de hand had gekregen, sprak over "omstandigheden" waardoor Sparta niet won, duidend op de scheidsrechter.

Feyenoord-trainer Koeman was het met die lezingen niet eens: "als de bal op de hand komt, is het toch een strafschop?"

Vincken: 'ik voel me steeds beter'

Tim Vincken maakte de winnende 3-2 voor Feyenoord met een prachtig afstandsschot. De speler zelf in reactie: "ik moest acties maken van de trainer. Ik werk naar mijn vorm toe, ik voel me steeds beter. Ik was heel blij met de goal na al die blessures".

Aanvoerder Theo Lucius benadrukte blij te zijn dat de drie punten binnen waren, maar was niet trots op de manier waarop: "we geven de goals steeds weer te makkelijk weg. De Penalty was ook dubieus. We hadden veel moeite met het opportunistische spel van Sparta".

Feyenoord: Joonas Kolkka

Henk Timmer, Dwight Tiendalli, Ron Vlaar, Theo Lucius, Andre Bahia, Nicky Hofs, Jonathan De Guzman, Sebasti?n Pardo ('69 Pierre van Hooijdonk), Joonas Kolkka, Angelos Charisteas ('80 Timothy Derijck), Stein Huysegems ('61 Tim Vincken)

Opstelling Sparta

Ponk, De Roover, Olfers, Schenkel, Polak, Obodai, v. Bueren, Moreno Freire ('58 v. Dijk), Vlug ('79 Oost), Cvetkov ('74 Emnes), Bouaouzan

Feyenoordfoto.nl: Slechte wedstrijd, goed resultaatCoens place: 43 foto's Feyenoord - Sparta
Ego2.nl: Fotoreportage Feyenoord - Sparta Rotterdam onlineFeyenoordvanalleswat.com: Feyenoord - Sparta 3-2Fr-Fotopage.tk: Feyenoord wint weer van Sparta

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 akooy1  5 5-2 (2-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.68. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.