Feyenoord verliest in Utrecht: 2-1

17 december 2006
-
-

Feyenoord speelde vanmiddag in Utrecht bijna van het begin tot het einde een verloren wedstrijd. De Rotterdammers kwamen binnen tien minuten achter, via een penalty van Van Dijk. Acht minuten later verdubbelde de FC de voorsprong via Nelisse. Beide doelpunten kwamen voort uit fouten in de Feyenoord-defensie.

Pas op het einde van de tweede helft konden de Rotterdammers iets terug doen, met de 2-1 van Vlaar. Meer zat er echter niet in. Buys pakte binnen een minuut nog twee gele kaarten, waarvan de eerste ook heel goed direct rood had kunnen zijn. FC Utrecht stond op dat moment overigens ook al met 10 man op het veld. Rossini had zich vergrepen aan Lucius.

Feyenoord blijft vijfde; play-off plek niet in gevaar

Het verlies van Feyenoord tegen FC Utrecht heeft niet zo gek veel directe gevolgen voor de ranglijst. Naar beneden toe is het gat naar SC Heerenveen met 6 punten vrij groot. Naar boven toe staat FC Twente op evenveel punten als de Rotterdammers, maar een beter doelsaldo.

Overigens spelen vanmiddag nog FC Twente en Heerenveen tegen elkaar.

Koeman: 'verkeerde arrogantie'

Erwin Koeman sprak na afloop van 'verkeerde arrogantie', over de manier waarop zijn elftal aan de wedstrijd begon. 'Ik vond het teleurstellend om te zien hoe we ons in het eerste kwartier hebben laten overdonderen', aldus de oefenmeester van Feyenoord. Aanvoerder Theo Lucius was het met Koeman eens: 'Het was schandalig hoe slecht we begonnen. Dit hebben we volledig aan onszelf te danken. We hebben dan ook niet van Utrecht verloren, maar van onszelf.'

FC Utrecht-trainer Foeke Booy zag dat FC Utrecht minimaal hetzelfde niveau heeft als Feyenoord, zo vertelde hij na afloop. 'We hebben overtuigend en verdiend gewonnen', zo sprak hij, 'dat ik niet wil ruilen met Koeman, zegt genoeg denk ik'.

Lucius noemt Luinge 'Pipo'

(Gepost door Feyenoordsupport4life)

Na afloop van de wedstrijd Utrecht - Feyenoord wat eindigde in een teleurstellende nederlaag en een onnodige rode kaart voor Buijs liet Lucius onderweg naar de kleedkamers aan Luinge weten wat hij van de arbitrage vond.

Opstelling FC Utrecht

Vorm, Cornelisse, Dickoh, Keller, Shew-Atjon, Caluw?, Kruys ('71 De Jong), Van Dijk, Kopteff ('76 Somers), Fortun?, Nelisse ('76 Rossini)

Feyenoordvanalleswat.com: Feyenoord onderuit in UtrechtFr-Fotopage.tk: Feyenoord verliest zonder inzet
Coens place: 62 foto's Fc Utrecht - FeyenoordEgo2.nl: Fotoreportage FC Utrecht - Feyenoord onlineFeyenoordfoto.nl: Weer een falend Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 IvanNielsen  6 2-1 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.94. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.