Feyenoord wint makkelijk van ADO: 3-1

10 december 2006
-
-

Feyenoord heeft in de thuiswedstrijd in De Kuip makkelijk gewonnen van ADO Den Haag. Het zou uiteindelijk 3-1 worden voor de Rotterdammers.

Feyenoord had het voor rust moeilijk tegen de nummer laatst uit de eredivisie. De beste kansen waren voor de ploeg uit Den Haag. Dichtbij was vooral Kolk die op de lat schoot.

In de tweede helft ging Feyenoord echter beter spelen en liep het makkelijk naar 3-0 uit. Eerst verkeek de doelman van Den Haag zich op een voorzet van Hofs. De 2-0 kwam tot stand na een mooie aanval van achteruit. De voorzet van Kolkka werd uitstekend ingekopt door Jonathan de Guzman. De 3-0 kwam op naam van Charisteas uuit een penalty.Vlak voor tijd mocht Kolk nog tegenscoren voor de statistieken.

Beleef het live wedstrijdverslag nog eens van minuut tot minuut via de link hieronder naar het scorebord.

Feyenoord loopt in op Ajax en AZ

Door de zege op ADO Den Haag is Feyenoord twee punten ingelopen op Ajax en AZ. De achterstand bedraagt nu respectievelijk drie en vier punten.

Ranglijst:
1. PSV 16 14 1 1 43 43- 6
2. AZ 16 11 3 2 36 50-16
3. Ajax 16 11 2 3 35 38-14
4. Feyenoord 16 10 2 4 32 33-30

Eerste doelpunt van Charisteas in De Kuip

Angelos Charisteas scoorde tegen ADO Den Haag zijn eerste doelpunt in De Kuip. Uit had hij voor Feyenoord al weten te scoren, maar in De Kuip stond hij nog steeds droog. Bij een 2-0 stand gunde de normale strafschoppennemer Lucius Charisteas de kans om iets te doen aan zijn doelpuntengemiddelde en aan zijn zelfvertrouwen.

Koeman blij voor Charisteas

Erwin Koeman liet na afloop weten vooral erg blij te zijn dat Charisteas gescoord had. "Het was weliswaar uit een strafschop, maar dat maakt niet uit. Hij durfde in elk geval de verantwoording op zich te nemen. Mijn aanvoerder Theo Lucius is de eerste man, maar hij heeft altijd oog voor anderen. Nu gunde hij Angelos die strafschop. Een mooi gebaar, maar zo hoort het ook."

Koeman niet tevreden over spel Feyenoord

Erwin Koeman liet na afloop weten allerminst tevreden te zijn over het vertoonde spel van zijn elftal. "We waren te onrustig en we brachten elkaar te veel in de problemen. Bovendien speelden we Joonas Kolkka veel te weinig aan. Hij was zijn tegenstander Tininho verreweg de baas. Daar moet je als team dan gebruik van maken. Dat besef, dat tactisch inzicht ontbrak echter. Daar hebben we dit seizoen wel vaker last van."

Pascal BosschaartFerry BoddeRichard Knopper

TininhoGoran BunjevcevicAlberto SaavedraStijn Vreven (C)

Robert Zwinkels

'81 Mark de Vries voor Michael Mols
'81 Wesley Verhoek voor Richard Knopper

Feyenoordvanalleswat.com: Feyenoord-ADO Feyenoordfoto.nl: Feyenoord wint weer
Ego2.nl: Fotoreportage Feyenoord - ADO Den Haag onlineCoens place: Feyenoord verslaat AdoFr-Fotopage.tk: Feyenoord wint weer

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Steejf-O  6 3-1 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.39. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.