Uitstekende overwinning voor Feyenoord: 3-0 tegen Vitesse

22 november 2003
-
-

Feyenoord heeft een uitstekende avond achter de rug in De Kuip. Tegen Vitesse behaalde Feyenoord een goede 3-0 overwinning. Die zege kwam met behoorlijk voetbal tot stand. De ploeg mocht eigenlijk alleen verweten worden dat de score niet verder opliep. Van Persie, Paauwe en Kuyt waren de doelpuntenmakers voor Feyenoord.

Van Marwijk begon noodgedwongen met Kees van Wonderen achterin voor de geschorste Van den Berg. Juist die wijziging bracht Feyenoord van achteruit tot meer voetbal. Daarbij liet Paauwe opnieuw zien aan een goed seizoen beizg te zijn en steeds beter in zijn vel te zitten.

Binnen de minuut kreeg Feyenoord al twee kansen via Buffel en Ono. Na 21 minuten had Feyenoord er al een aantal kansen opzitten, toen de ploeg dan eindelijk op voorsprong kwam. Van Persie gaf het teken dat hij de ruimte had in het centrum om diep te gaan. Paauwe gaf vervolgens een schitterende dieptepass, waarna Van Persie met een puntertje zijn ploeg op 1-0 zette.

Vlak voor rust werd de score verdubbeld. Van Persie gaf de voorzet, Paauwe sprong op het juiste moment op en knikte de bal gehinderd door Vitesse verdedigers achter de Vitesse doelman voor de 2-0, een beloning voor zijn goede spel.

In de tweede helft kreeg Feyenoord diverse kansen om verder uit te lopen. Het missen van kansen werd dit keer niet door de tegenstander bestraft zoals eerder dit seizoen.

Bij een van die kansen was het van Persie die met een schitterende stift van buiten het strafschopgebied de onderkant van de kruising raakte. De wedstrijd werd vervolgens toch nog definitief beslist, toen Swerts met een actie via de rug van een Vitesse speler Kuyt bereikte. Geheel vrijstaand kon hij vervolgens de 3-0 binnenwerken, een doelpunt waar hij al even op had zitten azen.

In de slotminuten kreeg Rankovic nog rood na een opstootje met Buffel. Toen Rankovc Buffel neerhaalde kwam de Belg verhaal halen. Rankovic duwde de belg naar de grond en moest gaan. Aangezien de wedstrijd al gespeeld was, was dat slechts voor de statistieken.

Een uitstekende overwinning gezien het spelniveau van Feyenoord dat beter was dan de voorafgaande weken. Natuurlijk is Vitesse tegenwoordig niet meer de ploeg die het was. Het verblijft al ruim een jaar in de onderste regionen. Maar het spel van Feyenoord doet hopen dat er toch iets meer inzit dan waar we allemaal voor vreesden.

Volgende week zullen we moeten zien of Feyenoord ook tegen een betere tegenstander een behoorlijk niveau kan halen.

Feyenoord zit AZ op de hielen na forse nederlaag Alkmaarders

Feyenoord heeft via de 3-0 overwinning drie punten ingehaald op AZ. De ploeg uit Alkmaar ging thuis met maar liefst 1-5 onderuit. De achterstand van Feyenoord op AZ bedraagt nu nog een punt. De achterstand op PSV blijft drie punten. Lange tijd leken de Eindhovenaren op een nederlaag af te stevenen in Nijmegen. Maar 20 minuten voor tijd blunderde de verdediging tot twee keer toe in een minuut waardoor Kezman PSV voorbij NEC werkte, 2-3. Ajax volgt zondag met een thuisduel tegen Heerenveen.

Vitesse: Rankovic ('90)

Patrick Lodewijks, Gill Swerts, Kees van Wonderen, Patrick Paauwe, Ferne Snoyl, Anthony Lurling, Alfred Schreuder, Shinji Ono ('85 Chong gug Song), Robin van Persie ('82 Sebasti?n Pardo), Thomas Buffel, Dirk Kuyt ('89 Danko Lazovic)

Opstelling Vitesse

Van Fessem, Cornelisse, Jansen, Konterman, Frankel, Rankovic, Claessens ('73 Hofs), Schaars ('46 Zonga), Martel, Rojer ('82 Bochem), Mbamba

Lunatic News: Fotoverslag Feyenoord - Vitesse

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 18 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.