Feyenoord uitgeschakeld in bekertoernooi

8 november 2006
-
KNVB Beker
-

Feyenoord is woensdagavond uitgeschakeld in het Nederlandse bekertoernooi. De ploeg verloor uit bij RKC Waalwijk met 3-2. Na een 0-0 ruststand, stond er na 90 minuten 1-1 op het scorebord. In de verlenging ging Feyenoord vervolgens onderuit met een 3-2 score. Lucius tekende voor de enige Feyenoord treffer, de andere was een eigen doelpunt van Keller.

Bekijk het live verslag van minuut tot minuut nog eens via de link hieronder naar het scorebord.

Drie keer een achterstand was teveel voor Feyenoord

Dit seizoen komt Feyenoord bijna altijd eerst op achterstand. Zeker de laatste wedstrijden weet Feyenoord terug te vechten en de achterstand om te zetten naar een zege. tegen RKC kwam de club zelfs drie keer op achterstand. Tot twee keer toe kon het terugvechten, de derde keer op achterstand in de slotfase van de tweede verlenging was de ploeg echter fataal.

Feyenoord werd eigenlijk te laat wakker. In de eerste helft had de ploeg wel meer balbezit, maar geen kansen. RKC zette daar twee kansen tegenover. In de tweede helft was RKC lang de betere ploeg. Dat resulteerde in een terechte 1-0. In het laatste deel pas werd de club wakker en ging het fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. Daar zorgde opnieuw aanvoerder Lucius voor. In die fase kreeg de club zelfs goede kansen op de zege.

In de verlenging was het opnieuw RKC dat op voorsprong kwam. In een inmiddels spannend geworden duel forceerde Lucius een eigen doelpunt van Keller voor de 2-2. De winnende kwam vervolgens echter niet van Feyenoord voet, maar van diezelfde Keller.

Let op: Feyenoord Pool eindstand 1-1

Voor de duidelijkheid nogmaals: voor de Feyenoord Pool geldt de eindstand van een duel na 90 minuten. In dit geval eindigde het duel dus in 1-1, met een 0-0 ruststand.

Koeman: analyseren heeft geen zin

Voor de camera's van Talpa gaf Erwin Koeman vlak na afloop aan dat dit duel analyseren geen zin heeft. 'Alles ging fout vanavond. En nog hadden we kunnen winnen. We hebben het aan onszelf te wijten dat we uitgeschakeld zijn. Als we zo spelen tegen Willem II dit weekend dan verliezen we daar ook van.' Koeman vond Theo Lucius een van de weinige spelers die een behoorlijke wedstrijd speelde.

De Guzman ontbreekt door enkelblessure

Voor het duel was er door Feyenoord geen aandacht aan besteed, maar Jonathan de Guzman ontbrak tegen RKC door een enkelblessure. De Canadees had die al dit weekend opgelopen. Hoe lang hij uit de roulatie is, is ons niet bekend.

Dustley MulderMartijn ReuserIvan Vicelich

Stephan KellerMilano KoendersTim BakensPatrick van Diemen (C)

Rob van Dijk

'72 Jordan Remacle voor Ricky van den Bergh
'92 Robert Fuchs voor Martijn Reuser
'100 Tim Janssen voor Pius Ikedia

Coens place: Bekeravontuur is voorbijFeyenoordfoto.nl: Weer slecht!
Ego2.nl: Fotoreportage RKC Waalwijk - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Redinho  3 1-2 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.58. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.