Tumultueuze zege tegen FC Twente: 2-1

26 oktober 2006
-
-

Feyenoord heeft een zeer tumultueuze zege behaald tegen FC Twente. Vijf minuten voor tijd maakte invaller De Guzman de beslissende treffer. In blessuretijd redde doelman Timmer Feyenoord nog van de gelijkmaker bij een enorme kans.

Feyenoord begon goed aan de eerste helft, maar zakte al snel weg. FC Twente nam het duel over en zette Feyenoord zwaar onder druk. Dat leidde uiteindelijk ook tot de 0-1. Vervolgens ontstond er onrust op de tribunes. Ook buiten De Kuip werd het gespannen en werd ME opgetrommeld om het Maasgebouw af te sluiten uit vrees van een bestorming.

In de tweede helft ging het Legioen weer achter d eploeg staan en begon Feyenoord overrompelend. Dat had direct succes. Huysegems scoorde in de 47ste minuut de gelijkmaker. Feyenoord ging door en had bij vlagen in de tweede helft wel het betere van het spel.

Op het moment dat de zege eigenlijk niet meer werd verwacht was het de Canadees De Guzman, die net als Saidi en Boussabon het slachtoffer was geworden van de wijzigingen, die via een schitterende vrije trap de winnende treffer binnenschoot.

Bekijk het live wedstrijdverslag van minuut tot minuut via de link hieronder naar het scorebord.

De Guzman haalt revanche als matchwinnaar

De Canadees Jonathan De Guzman was de gevierde man bij Feyenoord. Hij was een van de voornaamste slachtoffers na de rustperiode van twee dagen na het echec tegen Ajax. De afgelopen dagen kwam er veel nieuws rond De Guzman naar buiten, bepaalde spelers zouden veel kritiek op hem hebben. Ook de Feyenoord coach had de laatste weken kritiek op zijn spelen. Erwin Koeman hield hem tegen FC Twente uit de basis. In de tweede helft mocht hij toch invallen voor de zwaar tegenvallende Leonard. Als invaller zorgde hij vijf minuten voor tijd met een schitterende vrije trap voor de zege.

Feest in De Kuip

De tumultueuze zege zorgde voor feest in De Kuip. Aan het begin van de wedstrijd ging het Legioen achter de ploeg staan. Toen Feyenoord wegzakte was het kommer en kwel in De Kuip. Toch ging het Legioen in de tweede helft weer achter de ploeg staan, hetgeen gesteund werd door de snelle gelijkmaker.

Toen Feyenoord vijf minuten voor tijd nog de winnende scoorde, werd het zowaar feest in De Kuip. Na het slotsignaal was het daadwerkelijk feest op de tribune en op het veld waar de spelers elkaar van opluchting uitgebreid omhelsten en het publiek bedankten voor de steun.

'81 Wout Brama voor Niels Oude Kamphuis

Feyenoordfoto.nl: Eindelijk winstFr-Fotopage.tk: De Guzman ooooCoens place: 2 dagen uitrusten pakt goed uit
Ego2.nl: Fotoreportage Feyenoord - FC Twente (eindelijk) online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 21 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 pluut  7 2-1 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.50. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.