19 oktober 2006
-
Europa League
-

Feyenoord heeft het eerste UEFA Cup treffen in de groepsronde met 1-1 gelijkgespeeld in en tegen Basel. In een hele matige wedstrijd was het gelijkspel ook het maximale waar Feyenoord aanspraak op mocht maken. In een zwakke eerste helft creerde Feyenoord slechts een kans via Charisteas. De Zwitsers deden het al weinig beter in eigen huis. In de tweede helft leek het verkeerd af te lopen voor Feyenoord toen Eduardo na 60 minuten Basel op 1-0 bracht. Koeman bracht vervolgens niet Van Hooijdonk maar verrassend Huysegems in. Dat zou een gouden wissel blijken. Hij werd vrijgezet voor de goal, kon de keeper omspelen en de gelijkmaker binnenschieten. Daarna ging de wedstrijd iets meer open en waren er aan beide kanten nog mogelijkheden te noteren.

Lees het live verslag van Don Paul via de link hieronder naar het scorebord.

Goede uitgangspositie in UEFA Cup poule voor Feyenoord

De 1-1 betekent een goede uitgangspositie in de UEFA Cup poule. Punten in een uitwedstrijd zijn doorgaans een belangrijke stap om in aanmerking te komen voor een van de drie bovenste plaatsen in de poule van vijf. In het andere duel won Blackburn uit van Wisla Krakau. De vijfde club is het Franse Nancy. Het Zwitserse Basel mag dan net als Feyenoord in de competitie problemen kennen, vorig seizoen was de ploeg nog kwartfinalist in het UEFA Cup toernooi.

Eindelijk debuut voor Leonard

De Belgische linksback Leonard maakte tegen Basel eindelijk zijn debuut voor Feyenoord. Ruim een week na zijn rentree in het nationale elftal zette Erwin Koeman de ervaren linksback in de basis. Leonard had wel enige problemen om zijn plaats te vinden. De Belg mocht blij zijn dat hij het duel kon volmaken en niet tegen rood opliep in de tweede helft nadat hij in de eerste helft al onnodig geel opliep op de middenlijn.

Koeman tevreden met resultaat

Erwin Koeman liet na afloop weten dat hij gezien de omstandigheden en verloop van de wedstrijd tevreden was met het gelijkspel. ?We kwamen beter in ons spel. Ondanks dat we geen grote kansen kregen, vond ik ons op dat moment wel de betere ploeg. Tegenvaller was de 1-0, maar ik vind het een compliment waard hoe de ploeg van die achterstand is terug gekomen. Gelukkig pakte de wissel goed uit.?

Koeman blij met debuut Leonard

Ondanks dat leonard dicht tegen een rode kaart aanzat, was Erwin koeman erg te spreken over het debuut van zijn ervaren linksback. ?Hij leest het spel en voegt voetballend en fysiek iets toe. Dit was voor hem een prima wedstrijd om te debuteren.?

'82 Christiano voor Zdravko Kuzmanovic

Coens place: Reservebelg voorkomt verlies FeyenoordFRGoals.nl: Fotos - FC Basel - Feyenoord
Fr-Fotopage.tk: Feyenoord speelt 1-1Ego2.nl: Fotoreportage FC Basel - Feyenoord online (3 pagina's!)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 39 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 zico  7 1-1 (0-0)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.00. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.