Feyenoord eindigt competitie met 2-0 zege op RBC

16 april 2006
-
-

Feyenoord is de competitie als derde geeindigd. De Rotterdammers wonnen hun laatste competitiewedstrijd met 2-0 thuis tegen RBC Roosendaal.

Tegen het al gedegradeerde RBC duurde het lang voordat Feyenoord op voorsprong kon komen. Pas 20 minuten voor tijd wist Feyenoord de ban te breken via een penalty. Die was volleidg op het conto van Fortes Rodriguez te schrijven. Terwijl er eigenlijk niets aan de hand was en de bal in de handen van de keeper belandde, sloeg hij Pierre van Hooijdonk in een duel. Hij kreeg rood en Feyenoord een penalty. Kuyt benutte dat buitenkansje.

Daarvoor had Kuyt al vele mogelijkheden gemist, mede door een uitstekend keepende Friebel. Van Hooijdonk maakte de stand vervolgens aangenamer door de 2-0 binnen te werken.

Bekijk het live-verslag via de link hieronder naar het scorebord.

Feyenoord officieel zeker van Europees voetbal

Feyenoord is door de winst van Ajax officieel zeker van Europees voetbal. Doordat Ajax meedoet in de play-offs zijn de andere drie ploegen minimaal verzekerd van Europees voetbal. Ajax is namelijk door hun plaats in de bekerfinale tegen PSV al zeker van Europees voetbal.

Koeman: ploeg niet uit vorm

Erwin Koeman bestreed voor de microfoon van Radio Rijnmond dat zijn ploeg uit vorm is geraakt aan het einde van de competitie. "We hebben een twee of drietal wedstrijden minder gespeeld. Maar verder hebben we goed gevoetbald. We missen alleen de kansen. We zijn zeker niet uit vorm."

"We hadden na tien minuten al een strafschop moeten hebben en aan het begin van de tweede helft kregen we die weer niet. Uiteindelijk winnen we met 2-0 en dan hebben we het denk ik goed gedaan. Ondanks dat we een wat mindere wedstrijd hebben gespeeld. Je ziet ook dat spelers de benen soms terugtrekken. Je probeert met een fitte groep naar de play-off te gaan. Dat we Collen verliezen is een aderlating, dan zal er iemand anders gaan spelen."

'80 Basoski voor De Lange

Fr-Fotopage.tk: Feyenoord pakt RBC inFeyenoordfoto.nl: 2-0 winst op RBCEgo2.nl: Fotoreportage Feyenoord - RBC Roosendaal

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Hans Brand  3 5-0 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.87. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.