Gelijkspel in topper tegen PSV: 1-1

12 april 2006
-
-

Feyenoord kwam in de topper tegen PSV tot een 1-1 gelijkspel. Er stond in het duel eigenlijk niets meer op het spel en dat was ook duidelijk te zien aan beide ploegen.

Feyenoord kwam direct na rust op voorsprong door een treffer van Romeo Castelen. Halverwege de tweede helft kwam PSV weer op gelijke hoogte door een kopbal van Phillip Cocu nadat Ekramy nog net een kopbal uit de goal had weten te tikken. De Egyptische keeper maakte opnieuw indruk aan Feyenoord-kant.

Bekijk het live verslag door Don Paul via de link hieronder naar het scorebord.

Kansen op tweede plaats klein

Met nog een speelronde te gaan is de kans dat Feyenoord nog tweede kan worden klein. Net als Feyenoord speelde AZ gelijk, thuis tegen FC Twente. Feyenoord profiteerde daar dus niet van. Om tweede te worden zal Feyenoord moeten winnen van RBC en zal AZ moeten verliezen tegen Heerenveen.

Ranglijst:
2. AZ 33 71 74-30
3. Feyenoord 33 68 77-34

Koeman: we verzuimden voorsprong uit te bouwen

Erwin Koeman kon na afloop vrede hebben met het 1-1 gelijkspel. 'Na de 0-1 waren de beste kansen voor ons. We verzuimden wederom om te scoren en daardoor op 0-2 rte komen. Na de 1-1 moet je vervolgens vrede hebben met het gelijkspel.'

Kuyt ontbreekt, Gyan voor het eerst in de basis

Dirk Kuyt ontbrak voor het eerst dit seizoen in een officiele wedstrijd en voor het eerst sinds 2001 in een Nederlandse competitiewedstrijd. Salomon Kalou kreeg de hem al eerder beloofde kans in het centrum van de aanval. Van Hooijdonk kwam pas halverwege de tweede helft in het veld.

Vanwege de blessure van Collen kreeg dit keer Gyan een basisplaats op de rechtsbackpositie. Voor het eerst dit seizoen stond hij in de basis.

Feyenoord-selectie feliciteert PSV

Feyenoord liet zich woensdagavond van zijn beste kant zien. De spelers van Feyenoord gaven vlak voor de wedstrijd PSV-Feyenoord de PSV'ers bloemen als felicitatie voor het behalen van het landskampioenschap.

'79 Lucius voor Culina

Fr-Fotopage.tk: Feyenoord gelijk in EindhovenFeyenoordfoto.nl: Feyenoord vergeet te winnen
Ego2.nl: Fotoreportage P$V - FeyenoordFeyenoordHvH.nl: Foto's PSV - FeyenoordQonTour.nl: Tunnel Vision

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 23 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 F-L-R  7 1-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.92. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.