Gelijkspel Feyenoord in Heerenveen

7 april 2006
-
-

Feyenoord is in Heerenveen niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Dat was alweer het zesde puntverlies in de laatste negen duels, een ineenstorting die vergelijkbaar is met vorig seizoen.

Feyenoord speelde echter dit keer wel een goede wedstrijd. Invaller Pierre van Hooijdonk moest er uiteindelijk aan te pas komen om voor de gelijkmaker te zorgen tien minuten voor tijd.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd en was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg. Feyenoord verzuimde alleen op voorsprong te komen. Zo raakte een inzet van Kalou de paal.

Dat verzuim kwam de ploeg duur te staan. geheel tegen de verhouding in wist Heerenveen in de tweede helft op voorsprong te komen toen Niklas Tarvaj?rvi de bal plotseling kreeg en de 1-0 wist binnen te werken. In het offensief in de slotfase zorgde Pierre van Hooijdonk voor de 1-1.

Ekramy uitblinker bij Feyenoord

De Egyptische keeper Ekramy pakte vrijdagavond duidelijk zijn kans in het eerste elftal van Feyenoord. Hij keepte uitstekend en liet zien dat Erwin Koeman nadrukkelijk rekening met hem zal kunnen houden voor het volgend seizoen. Hij lijkt daarmee voor de resterende twee competitieduels waarschijnlijk op een basisplaats te kunnen rekenen en wellicht weet hij de technische staf te overtuigen om geen nieuwe keeper aan te trekken.

Geen pool bij laatste twee duels door poolstoring

Door een poolstoring is de pooluitslag van Feyenoord - FC Twente verloren gegaan. Om die reden is er ook geen pool mogelijk geweest voor Heerenveen-Feyenoord.

Onze excuses voor de vervelende situatie en de eventueel gemiste punten. We zullen maatregelen nemen om dit in de toekomst te kunnen voorkomen.

Feyenoord stevent af op derde plaats

Feyenoord lijkt rechtstreeks af te stevenen op een derde plaats op de ranglijst. De achterstand op AZ bedraagt drie punten en daarbij heeft AZ nog het duel Ajax-AZ tegoed.

300ste competitiewedstrijd voor Van Hooijdonk

Pierre van Hooijdonk kon door zijn invalbeurt tegen Heerenveen zijn 300ste competitiewedstrijd op zijn naam zetten. Hij speelde die duels voor achtereenvolgens RBC, NAC, Vitesse en Feyenoord.

Koeman: veerkracht pluspunt, gebrek aan scorend vermogen minpunt

Erwin Koeman liet op Feyenoord.nl weten met een dubbel gevoel terug te keren naar Rotterdam. Enerzijds was hij blij met de veerkracht die zijn ploeg toonde na de achterstand. Anderzijds maakte hij zich zorgen over het gebrek aan scorend vermogen dat de ploeg weer parten speelde.

'60 H.Drost voor Breuer

Ego2.nl: Fotoreportage SC Heerenveen - Feyenoord (2 pagina's)Fr-Fotopage.tk: 1 punt in Heerenveen

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.45. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.