Eindelijk winst Feyenoord in Gelredome: 0-1

15 januari 2006
-
-

Feyenoord heeft voor het eerst in de historie weten te winnen in het Gelredome. Na twee nederlagen en verder louter gelijkspellen sinds de opening van het Gelredome won Feyenoord in de eerste wedstrijd van 2006 met 0-1 van Vitesse.

Feyenoord was in de eerste helft duidelijk de sterkste ploeg. het gaf nauwelijks iets weg en creerde zelf af en toe kansen. In de 28ste minuut gaf Jonanthan de Guzman de assist van waaruit Bahia binnen kon koppen.

In de tweede helft moest Vitesse komen. Naarmate de tweede helft vorderde kwam Feyenoord onder druk te staan als gevolg van het alles-of-niets spel van Vitesse. Met enig kunst en vliegwerk hield Feyenoord het doel schoon. Het verzuimde o.a. via Kalou om via de counter het duel al voor het einde te beslissen.

[later meer]

Debuut voor Vlaar en Drenthe

Erwin Koeman liet tegen Vitesse twee spelers debuteren. Ron Vlaar speelde zoals verwacht in de basis. Koeman haalde daarmee het succesvolle duo Greene/Bahia uit elkaar. Greene stond rechtsback, Vlaar en Bahia samen in het centrum.

Een kwartier voor tijd mocht ook Royston Drenthe zijn debuut maken. Hij kwam in het veld voor, ook al jongeling, Biseswar.

Feyenoord houdt druk op PSV

Door de overwinning uit bij Vitesse behoudt Feyenoord de druk op koploper PSV. Met Sparta-PSV om 16.30 uur staat Feyenoord nu twee punten voor op PSV. Die ploeg weet dus dat het aan de bak moet. feyenoord heeft drie punten voorsprong op AZ, dat gisteren al won uit bij Heracles.

Lodewijks: winst op basis van eerste helft terecht

Feyenoord doelman Lodewijks liet na afloop van Vitesse - Feyenoord voor Radio Rijnmond weten dat de winst op basis van de eerste helft terecht was. 'In de tweede helft was het een stuk lastiger. Dan wordt het vechtvoetbal en krijg je het altijd moeilijk. We hebben er voetballend gezien te weinig tegenover gezet. Maar we zijn wel overeind gebleven. Vitesse-uit is natuurlijk altijd lastig. We hadden in een vroegtijdig stadium de 0-2 moeten maken. Doe je dat niet dan weet je dat het lastig blijft.'

De keeper was te spreken over de verdediging van Feyenoord met Vlaar in het centrum. 'De verdediging stond er direct. Vitesse had nauwelijks kansen op schoten vanuit de tweede lijn en mogelijkheden door het pompen of verzuimpen na.'

Uitslag: 0-1 (0-1)

0-1 Andre Bahia ('28)
Van Egmond
0 toeschouwers

Vitesse: Knol ('36)

Patrick Lodewijks, Serginho Greene, Ron Vlaar, Andre Bahia, Pascal Bosschaart, Jonathan De Guzman, Patrick Paauwe, Sebasti?n Pardo, Diego Biseswar ('76 Royston Drenthe), Dirk Kuyt, Salomon Kalou

Opstelling Vitesse

Wapenaar, Swerts, Knol, Dingsdag, Fr?nkel, Knopper, Van der Schaaf, Janssen, Benso, Junker ('62 De Mul), Rojer ('74 Gluscevic)

Fr-Fotopage.tk: Feyenoord wint 0-1Ego2.nl: Fotoreportage Vitesse-Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 rpmi  5 0-3 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.67. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.