Feyenoord werkt in tweede helft aan doelsaldo: 6-1

29 december 2005
-
-

Feyenoord heeft vanavond een prima overwinning neergezet op het Tilburgse Willem II. De Rotterdammers wonnen tamelijk simpel, met 6-1. Het echte doelpuntenfestijn vond echter pas in de tweede helft plaats. Door de overwinning nadert Feyenoord koploper PSV, dat in eigen stadion gelijkspeelde tegen FC Twente, tot op ??n puntje. Na de korte winterstop is het zaak die achterstand om te buigen.

Het eerste doelpunt tegen Willem II viel overigens pas in de toegevoegde tijd van de eerste helft. Dirk Kuyt zette een corner om in een goal: 1-0. Het spel in de eerste helft was enigszins gezapig geweest.

In de tweede helft, met Ono in de ploeg in plaats van ?stlund, liep Feyenoord al snel verder weg. Pardo tekende al na vijf minuten voor de 2-0. Kalou scoorde de 3-0 en leek vrijwel direct ook de 4-0 al te maken, maar zijn tweede treffer werd afgekeurd voor buitenspel.

Even later lukte het de Ivoriaan echter toch. Ondertussen had Reuser echter al wat teruggedaan met zijn 3-1. Misschien wel de mooiste treffer van de avond overigens, een volley. Vervolgens kreeg de andere helft van K2 het op zijn heupen. Dirk Kuyt maakte de 5-1 en 6-1.

Kuyt nadert Huntelaar

Met zijn drie treffers vanavond, komt Kuyt dit seizoen al op een totaal van 14. Dat is drie minder dan de leider in deze stand, Klaas Jan Huntelaar. De stand:

1. Huntelaar 17
2. Kuyt 14
3. Arveladze 13
4. Hoogendorp 11
5. Farfan 10

Laatste keer Ono?

Al weken speelt er vanalles rond een mogelijke transfer van Ono naar een andere club. Vooral Bolton Wanderers lijkt serieuze interesse te hebben in de Japanner van Feyenoord. Iedereen lijkt ervanuit te gaan dat het vertrek aanstaande is. Vanavond kon Ono nog een keer zijn kunsten aan het Legioen laten zien, toen hij na de rust het veld in kwam voor ?stlund. Trainer Erwin Koeman gaf aan dat zijn wissel ook deels met het mogelijke afscheid te maken had.

Opstelling Willem II

Zois, Wau, Nieuwstadt, Smit ('56 Holman), Van der Haar ('81 Ceesay), Caluwe, Feher, Agustien, Hadouir ('60 Wilmet), Dembele, Reuser

Fr-Fotopage.tk: Feyenoord wint met 6-1Feyenoordfoto.nl: 6-1!
QonTour.nl: Feel-Good-MatchFeyenoordHvH.nl: Foto's Feyenoord - Willem IIEgo2.nl: Fotoreportage Feyenoord-Willem II

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 snuitje  6 6-1 (3-0)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.46. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.