Feyenoord laat weer punten liggen: 2-1 nederlaag in Den Haag

18 december 2005
-
-

Feyenoord heeft de punten laten liggen in Den Haag. Uit bij ADO Den Haag werd met 2-1 verloren. Kalou maakte het enige doelpunt voor de Rotterdammers. Al na 2 minuten kwam ADO Den Haag op voorsprong door een penalty. Net als tegen RBC liep Feyenoord daardoor achter de feiten aan. Feyenoord moest op de gelijkmaker jagen. 25 minuten voor tijd kwam die eindelijk via Salomon Kalou. De Feyenoord fans gingen toen nog eens achter de ploeg staan en verwachtten alsnog een overwinning. Zo ver kwam het niet. ADO Den Haag maakte goed gebruik van de ruimte die Feyenoord weg moest geven. Via Saavedra kwam ADO Den Haag verrassend weer op voorsprong en haalde het uiteindelijk de winst binnen.

Oproep routiniers heeft niet geholpen

Direct na het duel tegen PSV kwamen de routiniers Paauwe, Lodewijks en Kuyt bijeen en spraken ze onderling af vanaf donderdag de hele groep op scherp te zetten en te houden om na de mooie overwinning tegen PSV eenzelfde echec als tegen RBC te voorkomen. Door de ploeg continu op scherp te zetten zou Feyenoord een goed resultaat moeten kunnen behalen tegen ADO. Dat bleek dus uiteindelijk niet voldoende.

Feyenoord weer drie punten achter op koploper

De zege van Feyenoord tegen PSV is eigenlijk weer teniet gedaan door de nederlaag tegen ADO Den Haag. Feyenoord kijkt nu weer tegen een achterstand van drie punten aan op PSV. AZ volgt later vandaag en kan ook drie punten uitlopen op Feyenoord.

Koeman twijfelt aan Ghaly

Ghaly was in het Zuiderpark een van de dissidenten zondagmiddag. Hij deed maar weinig goed en werd dan ook al na 57 minuten gewisseld. De jonge Biseswar was zijn vervanger. "Het wordt tijd dat hij gaat begrijpen waar het om gaat." aldus Erwin Koeman op de persconferentie. Hij liet weten er wel aan te twijfelen of Ghaly dat ooit wel goed op zal gaan pakken.

Koeman: dit is heel teleurstellend

Erwin Koeman liet na afloop voor de microfoon van Radio Rijnmond weten de nederlaag als heel teleurstellend ervaren te hebben. 'Je loopt door de snelle achterstand weer achter de feiten aan, net als tegen RBC. Er zijn momenten in de wedstrijd geweest dat zij feller zijn dan ons. Als je dan de persoonlijke duels verliest, geef je de wedstrijd uit handen. Het is heel teleurstellend dat dat nu weer gebeurt. In de zestien waren we te wienig creatief. De laatste aanname was ook niet goed.'

'En als je dan de gelijkmaker moet forceren de laatste 5 minuten dan moet je de lange bal gaan spelen. Wij gingen juist kort inspelen. Maar de bal moet juist naar voren, je moet dan de lange bal spelen. Wat het elftal op dat moment bezielde weet ik niet. Daar moeten we het maar eens over gaan hebben. Ze zijn dan teveel met zichzelf bezig, in hun eigen wereld. Daardoor konden we totaal geen druk zetten op ADO.'

Bosschaart: verloren op strijdlust

Pascal Bosschaart vond dat Feyenoord het op strijdlust verloren heeft van ADO Den Haag. 'Als je ziet hoe ADO Den Haag strijdt, dan is het wel duidelijk waarom we verloren hebben. Net als de manier waarop wij van PSV hebben gewonnen. Ik heb geen idee waar het aan ligt. We waren er donders goed van overtuigd dat je dit soort duels moet winnen om kampioen te worden.'

Bosschaart veroorzaakte na een minuut al de penalty waaruit de 1-0 viel. 'Normaal kan je zo'n bal met de borst aannemen. Maar de bal kreeg zo'n rare wending dat ik een rare beweging moest maken. Als Luinge dat interpreteert als een handsbal dan is het een handsbal. Naar mijn idee is het dan wel een correcte beslissing. Bij het tweede doelpunt werd Patrick vastgehouden, onreglementair in mijn ogen. Deze scheidsrechter heeft inderdaad vaak in ons nadeel gefloten, maar hier moeten we bij onszelf te rade gaan en niet de scheidsrechter de schuld geven.'

Kaarten: -

Patrick Lodewijks, Alexander ?stlund ('84 Sebasti?n Pardo), Serginho Greene, Andre Bahia, Pascal Bosschaart, Hossam Ghali ('58 Diego Biseswar), Patrick Paauwe, Jonathan De Guzman, Ali Boussabon, Dirk Kuyt, Salomon Kalou

Opstelling ADO

De Vries, Rijaard, Saavedra, Saeijs, El Akchaoui, Rankovic, v.d.Leegte, Stroeve, Kolkka, Mols ('73 Verhoek), Den Ouden ('84 Elia)

Feyenoordfoto.nl: ADO Den Haag - Feyenoord 2-1Ego2.nl: Fotoreportage ADO Den Haag - Feyenoord (2 pagina's)Fr-Fotopage.tk: Ado - Feyenoord 2-1

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.

15 europa_NEE  2 1-0 (0-0)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.63. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.