Biseswar schiet Feyenoord naar zege: 2-3

20 november 2005
-
-

De piepjonge Biseswar heeft als invaller Feyenoord naar de zege geschoten in het uitduel tegen Roda JC. In de 80ste minuut schoot hij op een prachtige manier de beslissende 2-3 binnen. Dat betekende een absoluut verdiende overwinning voor Feyenoord. Zeker in de tweede helft was Feyenoord de betere ploeg en gokte Roda JC op een puntje. Feyenoord kreeg een reeks kansen, maar was te weinig trefzeker om het al eerder af te maken. Met name Kalou had diverse mogelijkheden, een goal van hem werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de eerste helft was Feyenoord twee keer op voorsprong gekomen via eerst Kuyt en vervolgens Bahia. Tot twee keer toe kwam Roda JC door fouten achterin bij Feyenoord weer snel op gelijke hoogte.

Feyenoord profiteert van gelijkspel van zowel PSV als AZ

Door de zege is Feyenoord koploper PSV tot op een punt genaderd. Feyenoord nam de tweede plaats over van AZ dat in Groningen met 0-0 gelijkspeelde tegen de plaatselijke FC.

De Guzman weer uitblinker aan Feyenoord kant

Opnieuw was de Canadees De Guzman uitblinker aan de kant van Feyenoord. Nadat hij speelgerechtigd werd, kwam hij vrijwel geruisloos in de basis en verdween hij dar ook niet meer uit. De middenvelder speelde bijna foutloos, was goed aan de bal en is al een speler waarop gebouwd kan worden.

Uitslag: 2-3 (2-2)

0-1 Dirk Kuyt ('25)
1-1 S?rgio ('27)
1-2 Andre Bahia ('33)
2-2 Oper ('44)
2-3 Diego Biseswar ('80)

Opmerkelijk: Kah kreeg tweemaal geel en dus rood, daarna werd ook Stevens naar tribune gestuurd

Opstelling Roda JC

Kujovic, Senden, Kah, Vicelich, Lachambre, Bodn?r ('72 Filipovic), v.Dijk, S?rgio, B?d?r, Oper, Ciss?

Ego2.nl: Fotoreportage Roda JC-FeyenoordFr-Fotopage.tk: Feyenoord wint weer
FeyenoordHvH.nl: Foto's Roda JC - Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.