Sparta Praag: Cech, Grygera, Huebschmann, Novotny, Labant, Sionko, Jarosik, Hasek, Michalik (Zelenka \'80), Hartig (Holub \'84), Kincl

Feyenoord: Zoetebier, Emerton, Van Gobbel, De Haan, Rzasa, Van Gastel (Leonardo \'80), Bosvelt, Paauwe, Tomasson, Van Hooijdonk, Kalou

Forse nederlaag voor Feyenoord

(Door: )

Feyenoord heeft dinsdagavond in Praag een pijnlijke 4-0 nederlaag geleden tegen Sparta Praag. De Tsjechen speelden niet groots, maar maakten handig gebruik van de zwakke punten bij Feyenoord en zetten Feyenoord uiteindelijk op een onthutsende 4-0 nederlaag.

Feyenoord begon redelijk, maar bleek al snel kwetsbaar achterin. De Tsjechen kregen veel te veel ruimte om de bal aan te nemen en te doen wat zij wilden. Via een aanval door het centrum werd het na 24 minuten 1-0 door Hartig.

Na 36 minuten was het eigenlijk einde wedstrijd voor Feyenoord. Van Gobbel maakte een charge in de 16 meter en moest dat bekopen met zijn 2e gele kaart. Hij moest dus met rood van het veld. feyenoord kreeg een penalty tegen en de rest van de wedstrijd met 10 man vervolgen. Labant benutte de penalty, Zoetebier kon er net niet bij.

Feyenoord had in de wedstrijd eigenlijk veel meer balbezit, maar het was Sparta dat geconcentreerd speelde en profiteerde van de fouten bij Feyenoord en de ruimte die het opvallend genoeg kreeg op de helft van de Rotterdammers.

Feyenoord kreeg wel zijn kansjes, maar wist die in tegenstelling tot de Tsjechen niet te benutten. Zo miste Tomasson alleen voor de keeper de kans om Feyenoord terug in de race te brengen.

Feyenoord bleef aanvallen om het 2-0 verlies te herstellen. De Tsjechen profiteerden daar slim van via gevaarlijke counters die in de 72ste en 74ste minuut doelpunten opleverden voor Kincl en Michalik. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk beslist.

De Rotterdammers zullen een zware terugreis tegemoet gaan waar ze veel te bepraten hebben. Met name het gebrek aan scherpte en aggressiviteit zal de ploeg verweten kunnen worden. Gelukkig hebben de heren enige dagen om zich weer op te laden voor een 'gewone' competitiewedstrijd.

In de strijd om de Champions League is nog niets beslist, mede door het mooie punt in Moskou. Normaal gesproken zijn 10 punten een garantie voor het behalen van de tweede ronde. En met nog alle thuiswedstrijden voor de deur heeft Feyenoord daar nog alle zicht op. Maar echt makkelijk zal het niet worden na het verlies en het negatieve doelsaldo.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.