Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Spartak Moskou-Feyenoord 2-2 (0-1)

Scoreverloop:
0-1 Bosvelt (\'12)
0-2 Tomasson (\'59)
1-2 Robson (\'62)
2-2 Bestjastnich (\'68)

Arbiter: Lopez Nieto (Spa)

Geel: Rzasa, Tomasson (Feyenoord)

Opstellingen:

Spartak Moskou: Kabanov, Tsjuisse (Ananko \'32), Mitreski, Boelatov, Kovtoen, Parfianov, Baranov, Titov, Tsjikmeistroek, Robson, Bestjastnich

Feyenoord: Zoetebier, Emerton, Van Gobbel, De Haan, Rzasa, Van Gastel (De Visser \'67), Paauwe, Bosvelt, Kalou (Collen \'71), Tomasson, Van Hooijdonk

Mooi resultaat in Moskou(Door: )


Feyenoord heeft dinsdagavond een uitstekende prestatie geleverd door uit in Moskou met 2-2 gelijk te spelen tegen Spartak Moskou. Feyenoord kwam aanvankelijk op een veilig lijkende 2-0 voorsprong door doelpunten van Bosvelt en Tomasson. Nadat de Russen op gelijke hoogte waren gekomen, mocht Feyenoord haar handen nog dichtknijpen dat het daarbij bleef. Een fantastische Zoetebier en een op karakter spelend elftal Van Marwijk knokten zich naar het einde om het dure punt mee naar huis te brengen.

Van Marwijk begon met een verdedigender concept dan normaal. Van Gastel verving de geblesseerde Ono op het middenveld om voor meer zekerheid te zorgen in het centrum van het veld. Het thuis onverslaanbaar geachte Spartak wist niet wat het meemaakte toen het op achterstand kwam na 20 minuten door een afstandschot van Bosvelt, en dat was zeker niet onverdiend. Niet veel later kon Kalou de score zelfs verdubbelen, maar hij liet dat na. In die fase controleerde Feyenoord het spel en leek er geen vuiltje aan de lucht.

In de tweede helft was het echter een ander verhaal. Spartak Moskou zette een tandje hoger en drukte feyenoord terug en in de problemen. Dat gaf Feyenoord wel ruimte in de counter. Bij de eerste de beste gelegenheid na bijna een kwartier spelen in de tweede helft profiteerde Tomasson handig van die ruimte. Hij liet de 0-2 aantekenen an een combinatie met Van Hooijdonk..

Dat was het sein voor Spartak om Feyenoord in een alles of niets poging volledig te overlopen Spits Robson smeulde dat vuurtje nog eens aan met een treffer in de 63ste minuut. Bestjastnych bracht de ploegen 5 minuten later langszij. De moed sloegalles wat feyenoord was in de schoenen, echter niet de spelers en vooral keeper Zoetebier. Zonder Van Gastel die leeggespeeld naar de kant moest wist het elftal te het elijke spel over de eindstreep te trekken. Dat was niet in het minst de verdienste van Zoetebier die zich opnieuw een uitstekende vervanger van Dudek toonde.

Feyenoord behaalde daarmee een duur eerste punt in Poule H van de Champions League. Vanwege het gelijke spel van Bayern thuis tegen Sparta Praag is alles nog open in de poule. De uitgangspositie van Feyenoord is daarmee uitstekend te noemen.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. ed salome (7 pts.)
2. harry nak (6 pts.)
3. mali (5 pts.)
4. bennie46 (5 pts.)
5. W. de Groot (4 pts.)
6. Edje B vakkie V (4 pts.)
7. gromppie (4 pts.)
8. a.kaagman (4 pts.)
9. ljdeboer (4 pts.)
10. walvdo (4 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de Feyenoord Pool.

Man of the Match

-


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.