Geel: Smolarek, Paauwe (Feyenoord), Vrede, Anastasiou (Roda JC)

Roda JC: Kalac, Sonkaya, Vrede, Luypers, Lachambre (Tomasic '79), Vandenbroeck, Van Dessel, Nygaard, Berglund, Anastasiou, Soetaers (Lawal '79)

Feyenoord: Dudek, Emerton, Van Wonderen, De Haan, Rzasa, Bosvelt, Tomasson, Paauwe, Kalou (Ono '70), Van Hooijdonk, Smolarek (Leonardo '75)

Tweede overwinning voor Feyenoord

(Door: RvN)

Feyenoord won woensdagavond de voor Feyenoord altijd zeer lastige uitwedstrijd tegen Roda JC met 0-2. Pierre van Hooijdonk was de grote man met 2 treffers voor de Rotterdammers. Na 2 wedstrijden heeft Feyenoord nu 6 punten uit 2 wedstrijden met een doelsaldo van 7 voor en 0 tegen.

Bert van Marwijk begon de wedstrijd met een aanpassing ten opzichte van de basiself in de wedstrijd tegen Sparta. Ebi Smolarek kreeg weer eens de voorkeur boven de Braziliaan Leonardo aan de linkerkant.

De wedstrijd kwam eigenlijk pas na 25 minuten los. Toen wist Feyenoord direct te profiteren van onachtzaamheid bij Roda JC. Van Hooijdonk kreeg de bal goed aangespeeld en kon vervolgens aanleggen voor de eerste treffer van Feyenoord en zijn eerste officiele treffer in dienst van de Rotterdammers.

De wedstrijd brak daarmee open en Feyenoord werd de sterkere ploeg. Dat resulteerde bijna in de 2-0. Tomasson werd onderuit gehaald en Feyenoord had recht op een penalty. Scheidsrechter Van Dijk zag het niet of wilde het niet zien. Dat leverde vervolgens een opstootje op in het strafschopgebied van Roda JC.

In de slotfase van de eerste helft moest Dudek handelend optreden om een doelpunt van Roda JC te voorkomen. De Pool liet zien dat hij na de transferperikelen weer helemaal terug is en Feyenoord weer behoedt voor tegentreffers.

De tweede helft begon lachwekkend. Van Dijk had er zin in en floot al voor het begin van de tweede helft toen er nog slechts 9 Roda JC spelers in het veld stonden. Een overspannen Jan van Dijk van Roda rende vervolgens woedend het veld op om de start tegen te houden.

De tweede helft was erg spannend zonder dat het ooit echt goed werd. Voor de 19.000 supporters vergoedde de spanning echter alles. Roda JC dacht lange tijd nog aanspraak te kunnen maken op de gelijkmaker. Feyenoord bleef echter continu gevaarlijk via uitvallen en had als het wat scherper was geweest de wedstrijd al veel eerder kunnen beslissen.

Dat gebeurde uiteindelijk pas 3 minuten voor tijd. Na een overtreding op Tomasson mocht Pierre van Hooijdonk van buiten het strafschopgebied aanleggen voor een vrije trap. Van Hooijdonk bewees voor het eerst bij Feyenoord dat vrije trappen een van zijn specialiteiten is.Hij schoot de bal onhoudbaar in de linkerhoek boven doelman Kalac.

Feyenoord besliste daarmee de wedstrijd, tot opluchting voor Van Marwijk die daarmee ten opzichte van zijn directe conurrenten om de titel een superstart heeft doorgemaakt. Met een doelsaldo van 7 voor en 0 tegen , na wedstrijden tegen Sparta en Roda JC kan met een gerust hart uitgeken worden naar de wedstrijd in eigen Kuip tegen Feyenoord.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 16 deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.