Roda JC: Kalac, Sonkaya, Vrede, Luijpers, Van Haaren, Sonko (Tchoutang '39), Van der Luer, Tomasic, Van Dessel, Anastasiou, Soetaers

Feyenoord: Dudek, Emerton, Gyan, Rzasa, De Haan, Paauwe(De Visser '46), Van Wonderen, Tomasson, Smolarek, Elmander, Leonardo (Korneev '65)

Opnieuw dure nederlaag voor Feyenoord

(Door: RvN)

Feyenoord ging zondagavond in de Kerkrade opnieuw onderuit. De winstpartij van vorige week tegen NEC kon in Limburg niet gecontinueerd worden. Een schlemielig doelpunt van Vrede zorgde voor de winst voor de Limburgers. Feyenoord zag Ajax daardoor aan de vooravond van de klassieker tegen de Amsterdammers dichterbij komen.

In het elftal waren weinig verrassingen te noteren. Van Marwijk startte met dezelfde spelers als de vorige week. Tomasson en Elmander vormden dus weer het centrale Scandinavische duo voorin. Emerton moest daarachter voor de nodige impulsen vanaf het middenveld zorgen.

De eerste helft was eigenlijk van beide kanten niet al te best. De wedstrijd golfde wel op en neer en liet een aantal behoorlijke mogelijkheden zien, maar de echte spirit leek aanvankelijk te ontbreken. Na ruim een half uur spelen sloeg het noodlot toe. Een botsing met het hoofd van Roda JC speler Sonko en Feyenoorder Paauwe werd de eerste fataal. Paauwe werd aan de kant gehecht en kwam het veld weer in. In de rust zou hij alsnog achter moeten blijven met een hersenschudding.

De tweede helft was scherper van beide kanten en lieten verschillende goede kansen zien. Beide keepers Dudek en Kalac waren echter lange tijd heer en meester in hun eigen doelgebied. Het was nota bene Dudek die uiteindelijk verantwoordelijk was voor de 1-0 van Roda JC. Regillio Vrede kreeg in het strafschopgebied de bal voor zijn voeten en schoot hard op de binnenkant van de paal. De bal caramboleerde vervolgens via de rug van de verbouwereerde Dudek net over de doellijn.

In die fase speelde Feyenoord even met 10 man omdat De Visser van het veld moest met een bebloedde wenkbrauw. De vervanger van Paauwe kon echter wel doorspelen. Toen hij weer terug in het veld kwam, was het leed echter al geleden. Feyenoord keek tegen een 1-0 achterstand aan en had nog 25 minuten om de achterstand goed te maken.

Van Marwijk bracht in een wanhoopspoging Connolly en Korneev in voor Tomasson en Leonardo. De beide aanvallers zorgden wel voor gevaar en kansen maar waren uiteindelijk niet bij machte om Roda keeper Kalac te verschalken.

Daarmee eindigde de wedstrijd in een teleurstellend 1-0 verlies voor Feyenoord. Door de winst van Ajax komt de Amsterdamse ploeg op 2 verliespunten van Feyenoord. Het wordt daarom binnenkort zeer spannend in de Arena. Feyenoord zal dan minimaal gelijk moeten spelen om de Amsterdammers op afstand te houden.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.