Geel: Doomernik (NAC), Bosvelt, Van Gobbel (Feyenoord)

NAC: Babos, Feher, Penders, Schenning, Gudelj, Doomernik, Stewart, Schreuder, Christiano, Sergio, Roy
Feyenoord: Dudek, Emerton, Van Gobbel (Jochemsen), De Haan, Rzasa, Bosvelt, Paauwe, Korneev (Connolly), Smolarek, Tomasson, Leonardo (Elmander)

Feyenoord niet langs 10 man van NAC

(Door: RvN)

Feyenoord kon vanmiddag in Breda de slechte reeks niet doorbreken. Tegen 10 man van NAC verloor Feyenoord met 1-0 door een doelpunt in de eerste minuut van Stewart. Feyenoord kon daar veel te weinig kansen tegenover zetten.

Van Marwijk begon met een aantal verrassingen in de opstelling. De weer herstelde Rzasa en Korneev kregen de voorkeur boven Tininho en Connolly. Van Marwijk hoopte hierdoor met een iets compacter en verdedigender opstelling te starten zodat Feyenoord niet zoveel kansen weg zou geven.

Die gedachte kon eigenlijk na een halve minuut al weer op de helling. Na de eerste aanval van NAC kreeg de Amerikaan Stewart de kans voor Dudek. Hij benutte de kans en zette zijn ploeg al direct op 1-0. Het geloof in een goede afloop kwam 5 minuten later bij de supporters weer terug toen de Braziliaan Sergio tegen een rode kaart opliep wegens natrappen. Bosvelt kreeg in die fase zijn zesde gele kaart en zal een wedstrijd moeten missen wegens een schorsing.
Feyenoord kon ondanks de 10 man de tegenstander nauwelijks de wil opleggen. NAC speelde erg compact en gaf nauwelijks kansen weg voor het doel van Babos. NAC kwam er af en toe scherp uit en de verdediging moest daarom blijven opletten om niet nog een tweede goal om de oren te krijgen.

Na de rust van een tot dan toe saaie wedstrijd kwam Connolly in het elftal voor Korneev. De rus bleek nog duidelijk wedstrijdritme te missen. Connolly moest ervoor zorgen dat er meer druk kwam op de goal van NAC. Later in de tweede helft kwamen ook Elmander en Jochemsen nog in het veld voor respectievelijk Leonardo en Van Gobbel.
Ook zij konden echter niets aan het wedstrijdbeeld veranderen. De ploeg uit Rotterdam knokte wel, maar kon zich tegen de stugge ploeg uit Breda te weinig kansen creeren. De kansen die het kreeg, werden niet benut, waardoor de 1-0 op het bord bleef staan.

De titelaspiraties kunnen door de nederlaag definitief in de ijskast. Meevaller was daarbij de winst van PSV op Ajax waardoor de Amsterdammers op 6 punten achterstand blijven staan en de tweede plaats dus nog steeds stevig in handen is van Feyenoord. Volgende week zal Feyenoord dan eindelijk punten moeten pakken tegen het degradatie strijdende De Graafschap.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.