Geel: Samardzic, Lamey, Gudjonsson (RKC), Bosvelt, Tininho (Feyenoord)

RKC Waalwijk: Van Dijk, Lamey, Nascimento, Teixeira, Kalezic, Gudjonsson, Van Dinteren (Van Wanrooy '75), De Graef, Cornelisse, Hoogendorp, Samardzic

Feyenoord: Dudek, Emerton, Van Gobbel (Elmander '73), De Haan (Jochemsen '60), Tininho, Paauwe, Bosvelt, Tomasson, Kalou (Smolarek '44), Connolly, Leonardo

Dure nederlaag in Waalwijk

(Door: RvN)

Feyenoord verloor vanmiddag onnodig met 2-0 van RKC Waalwijk. De ploeg uit Rotterdam miste de scherpte voorin die de Waalwijkers wel hadden via Hoogendorp. De nederlaag werpt Feyenoord verder achterop in de strijd om het lanskampioenschap.

Bert van Marwijk begon met de volgende basis: Dudek, Emerton, Van Gobbel, De Haan, Tininho, Paauwe, Bosvelt, Tomasson, Kalou, Connolly, Leonardo. Kalou startte ondanks dat hij niet 100% fit was. Van Gobbel was de vervanger van de geblesseerde Van Wonderen in het centrum van de verdediging. Feyenoord zag aan de andere kant o.a. huurling Samardzic en oud Feyenoord doelman Samardzic tegenover zich staan.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd en kon direct een aantal kansen aantekenen. Waar Feyenoord die kansen liet liggen, daar was RKC aanvaller Rick Hoogendorp scherper. tegen alle verhoudingen in wist hij RKC na 25 minuten op een 1-0 voorsprong te schieten.

Kalou bleek niet voldoende fit en werd nog voor rust gewisseld voor Smolarek, die een uitstekende interlandweek achter de rug had met het Poolse nationale elftal tot 21 jaar.

De twee helft had eigenlijk eenzelfde spelbeeld als de eerste. Feyenoord begon geconcentreerd en gedreven. 13 minuten na rust was het echter opnieuw RKC dat de voorsprong vergrootte. Tininho legde de snelle Cornelisse neer en kreeg een penalty tegen. Rick Hoogendorp aarzelde niet en schoot de 2-0 binnen. Even later onthield scheidsrechter Temmink Feyenoord aan de andere kant een penalty na een discutabele handsgeval.

Van Marwijk bracht Jochemsen en Elmander in de ploeg om mer druk te zetten op het goal van RKC. De kracht van de aanval was zondagmiddag het probleem bij Feyenoord. Aanvallend kon feyenoord geen potten breken al kreeg het genoeg kansen om het RKC moeilijk te maken.

In de slotfase kon Feyenoord het echter niet meer spannend maken. Doordat Feyenoord alles of niets moest gaan spelen, kreeg RKC alle ruimte en mogelijkheden om de wedstrijd voor de Waalwijkers nog mooier te maken.

Het zou echter bij een beschamende 2-0 blijven tegen de nummer 5 van de ranglijst. Feyenoord heeft nu 7 verliespunten meer dan de Eindhovenaren en moet hopen dat de ploeg uit Eindhoven de komende weken een paar keer onderuit gaat, te beginnen bij Ajax volgende week.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.