Feyenoord: Dudek, Emerton, De Haan, Van Wonderen, Tininho, Bosvelt, Tomasson, Paauwe, Kalou (Connolly '60), Elmander (Jochemsen '77), Leonardo (Smolarek '69)

FC Twente: Boschker, El Brazi (Grujic '35) Pothuizen, Ten Hag, Polak, Van der Paar, Booth, Van de Leegte, Cairo, Vennegoor of Hesselink, De Witte (Van der Laan '77)

Feyenoord gooit lasten van zich af

(Door: )

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd, alhoewel het op een 0-1 achterstand kwam door een treffer van Booth. Kalou wist een minuut later na de openingstreffer ook al het net te vinden, en het beloofde een spannende wedstrijd te worden. De terugkeer van Leonardo was een verademing voor Feyenoord. Leonardo liet weer zien, waarom hij voor de paspoortaffaire in de basis stond. Een mooie actie langs de zijlijn richting het strafschopgebied leidde tot een penalty. Bosvelt mocht de penalty benutten en bracht Feyenoord op 2-1.
Maar wat het leek te worden, werd het dus niet. Het spel was veelal met veel balverlies met Elmander als middelpunt.

De tweede helft begon niet sprankelend, en er gebeurde vrij weinig. Leonardo liet zich vallen in het strafschopgebied en er werd weer een strafschop geclaimd. Ditzelfde gebeurde gelijk daarna bij FC Twente toen Booth een strafschop claimde. Van Egmond liet in beide gevallen doorspelen.
FC Twente begon zich sterk te ontwikkelen in de tweede helft en kwam enkele keren vrij gevaarlijk voor het doel, met onder meer 3 hoekschoppen. Na zo'n hoekschop kon Feyenoord counteren en ging een schot van Paauwe naast het doel. Feyenoord wilde zo graag nog een doelpunt, maar een gelijkspel was gezien de eerste 20 minuten van de tweede helft meer op zijn plaats.
Connolly werd in het veld gebracht voor Kalou. Tomasson kon even later passen op Connolly die, nadat hij eerder een kans miste, deze bal wel achter Boschker schoot. Feyenoord zette na dit doelpunt gelijk aan tot nog een doelpunt. De inbreng van Connolly leek het keerpunt in de wedstrijd te worden. Tomasson scoorde nauwelijks 2 minuten later het volgende doelpunt.
Smolarek werd later in de ploeg gebracht voor Leonardo, die zich aardig vertoond heeft.
Smolarek mocht later op assist van Bosvelt het 5e doelpunt voor Feyenoord scoren.
Feyenoord bleef maar jagen om het 6e doelpunt te scoren. Maar FC Twente speelde ook nog mee in de wedstrijd. Twente probeerde een totale vernedering te voorkomen, maar het kwaliteitsverschil was te groot om het wedstrijdbeeld ingrijpend te veranderen.
Feyenoord lijkt met deze wedstrijd alle zorgen van de afgelopen weken van zich af te werpen, en vooral het verlies tegen Heerenveen eerder deze week.
PSV won ook dit weekend met 5-1 van FC Utrecht, dus Feyenoord loopt niet in op de lijstaanvoerder.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Feyenoord Pool goed voorspeld.